Nu a visat că va ajunge model, la fel cum timiditatea din adolescență nu-i prognoza o carieră în actorie sau în televiziune. Olga Kent Calpajiu a ajuns să practice trei meserii din întâmplare, însă nu fără a munci mult pentru acest lucru. Crede că sutienul stă bine pe ea și după atâtea filmări și sesiuni foto în lenjerie intimă, Olga vrea să creeze ceva în domeniu. Moldoveanca de la Milano ne-a împărtășit visele sale, dar și rolul în care se simte cel mai bine. Întâlnită pe stradă, la 19 ani
Nu m-am gândit și nu am visat niciodată să ajung model, pentru mine această profesie era departe de realitate. Vroiam să devin designer de interior, deoarece și eu și fratele meu mai mare am moștenit de la tatăl nostru talentul de a desena. Eram în Chișinău, la Facultatea de architectură, aveam 19 ani, când pe stradă m-a întâlnit un agent al unei case de modele din București. Mi-a propus să ne întâlnim ca să facem niște poze, iar eu am râs, gândind că-i o glumă. Mama a fost cea care mereu m-a convins atunci când stăteam la dubii – așa s-a întâmplat și în acest caz. Am mers la întâlnire cu agentul din București împreună cu ea.

Terminați studiile, apoi avântați-vă în călătorii
Am și un sfat pentru toate mamele: dacă fiica sau fiul vostru vrea să devină model, acordați-i toată atenția cuvenită, susțineți-vă copiii, peste ani ei vă vor fi recunoscători, așa cum îi sunt eu astăzi mamei mele. Iar începătorilor în acest domeniu, modelelor care sunt la început de cale le-aș recomanda să absolvească liceul, cel puțin, și apoi să înceapă călătoriile prin lume. Știu bine că modelele își încep cariera și la vârste mai fragede, însă niciun podium nu merită să-ți abandonezi studiile.

 

Mama rămâne mereu fanul meu numărul unu
Din copilărie încă, ea a fost cea care m-a dus la școli de dans, ca să pot lupta cu timiditatea mea. Îmi amintesc și acum sentimentele pe care le aveam la 13 ani, când eram foarte slabă, cu mâini și picioare lungi, fără forme și foarte deranjată de cum arăt. Mama m-a dus la școala de modele din Bender, oraș în care m-am născut și unde am crescut. Când am ajuns printre fete la fel de înalte și slabe ca și mine, complexele pe care le aveam au început să dispară. Această școală mi-a fost de mare ajutor moral, iar într-un final am ajuns să câștig și concursul Miss Transnistria.

 

Modeling-ul este o profesie!
Mulți vor dori să mă contrazică, însă nimeni nu știe cu adevărat ce se întâmplă în culise, câtă muncă se ascunde în spatele fiecărei fotografii, pentru că toți văd doar produsul finit – o poză frumoasă. Credeți-mă, în spatele ei stă o muncă enormă, mult talent și artistism. Îmi place la nebunie munca mea de model, dar cel mai mult în această profesie îmi place că am posibilitatea să călătoresc. Dacă nu eram model nu aș fi văzut atâtea țări, nu vedeam lumea. În general, nu-mi îmbogățeam atât de mult orizontul propriu și cunoștințele în multe domenii.

 

Bucureștiul mi-a schimbat total traiectoria vieții
… și planurile pentru viitor. Abia atunci am început să-mi dau seama cât este de serios este job-ul pe care îl fac și am prins la curaj pentru a încerca această lume foarte controversată și frumoasă. În Bucureşti am participat la un casting organizat de o Agenție de Modele din Milano și am fost acceptată – a fost cea mai mare bucurie care putea să mi se întâmple. Câteva ore nu puteam să cred că este adevărat.

…iar Agenția mi-a devenit a doua familie
Așa a început călătoria vieții mele, spre Milano, apoi Paris, după care New York, Munchen… cu Milano, însă, a fost dragoste la prima vedere și aici am rămas până astăzi. Lucrez pentru agenția Major, care are filiale în cele mai mari orașe ale lumii: Milano, Paris, New York, Munchen, etc. Agenția, a devenit pentru mine a doua familie. Mă mândresc să lucrez cot la cot cu profesioniști în domeniu, în frunte cu Guido Dolci, președintele agenției.

 

Când îți place ceea ce faci, ochii vorbesc despre asta
Da, apar în foarte multe reclame pentru lenjerie intimă, costume de baie și îmi place, cred că sutienul mi se potrivește bine. (glumește) Recunosc, îmi plac mult filmările și pozele în lenjerie intimă. Am lucrat cu multe firme şi atunci când omului îi place ceea ce face, acest lucru se vede prin strălucirea ochilor săi, prin mișcări.

Pregătesc propria colecție de lenjerie intimă
O să vă dezvălui un mic secret – dragostea pentru muncă m-a inspirat să creez propria colecție de lenjerie intimă. Pregătesc schițele, materialele, merg la piețele vintage, pentru că vreau să fac o colecție modernă și în acelaşi timp vintage. Sper ca, în viitorul cel mai apropiat, să pot să vă prezint lucrările mele.

 

Din fața aparatelor foto până în fața camerelor e doar un pas
În 2011 a apărut primul film în care am participat ca actriță, se numește “Vacanze di Natale a Cortina”, iar pe 21 noiembrie va apărea cel de-al doilea, cu titlul “Fuga di Cervelli”, film în care joc rolul central feminin. Al doilea motiv pentru care îmi iubesc atât de mult profesia, după cel de a călători, este faptul că pot să-mi încerc puterile în calitate de actriță, dar și de prezentatoare TV. Acum sunt prezentatoarea emisiunii Colorado, la televiziunea Italia 1, alături de colegii mei Paolo Ruffini și Lorelloi Boccia.

 

Filmul mă transformă în cine doresc
Acum mă împart între cariera de model, cea de actriță și funcția de prezentatoare, dar adevărul este că noua experiență, cea de prezentatoare m-a cucerit cu desăvârșire și sunt foarte recunoscătoare pentru posibilitatea oferită. Rolul de actriță mă ține mereu în suspans, în tensiune, așa încât după filmări nu mai vreau să plec din cinematografie. Sunt foarte timidă, iată de ce pentru mine un rol într-un film înseamnă să mă transform în cine doresc, să nu mai fiu eu, ci cea pe care o visez. E fermecător!

 

Îmi place naturalețea, dar nu sunt împotriva cosmeticelor
Sunt categoric pentru folosirea produselor cosmetice, pentru noile tehnologii, pentru conlucrarea dintre medicină și cosmetologie. Deopotrivă sunt pentru naturalețe și cred că marea cantitate de produse cosmetice care se găseşte pe piață nu ne poate împiedica să ne păstrăm naturalețea, dar să avem oricând de unde alege cum să devenim mai frumoase și mai deosebite.
 

Foto: Arhiva Personala, Facebook
Colaje: PentruEA