Aflată, vinerea trecută, la un interviu cu Cristina Aramă pentru UNIMEDIA, soprana Olga Busuioc, actuala soție a solistului Igor Stribițchi, ne-a dezvăluit ce secrete de frumusețe ascunde, pentru a arăta impecabil pe scenă și cum își confecționează rochiile pentru spectacole. Ce mai dezvăluie artista despre imaginea sa scenică, urmăriți mai jos.

„Încerc să fiu pozitivă și să-mi trăesc viața intens. Nu am ritualuri foarte speciale de înfrumusețare. Iubesc medicina tradițională, o viață activă, sport, muzică, plimbări. Nu-mi place sportul care mă obosește. Îmi place yoga: mă relaxează și mă ajută foarte mult să mă concentrez. Îmi place să mă plimb, să citesc, să petrec timpul cu soțul meu, nu am ritualuri foarte deosebite. După multă muncă intensă, îmi place să stau pur și simplu și să mă relaxez, să nu ascult muzică și chiar să gătesc”, dezvăluie soprana.

În ceea ce privește preferințele culinare ale soțului său, Olga a mărturisit: „Gătesc toate felurile de bucate. Îmi place bucătăria italiană, tot felul de salate. Soțului meu îi place mâncarea tradițională moldovenească, o gătesc doar pentru el. Mai încerc să-i schimb viziunea, dar așa sunt bărbații. Pentru el, gătesc aparte și pentru mine, tot aparte.” 

Olga Busuioc este o adeptă a medicinei tradiționale și a măștilor preparate acasă, din diverse uleiuri. ”Folosesc cele mai simple măști: din gălbenuș de ou, ulei de ricin, ulei de migdale, ulei de măsline, un pic de cogniac, praf de muștar. Toate astea se amestecă și se aplică pe păr. Pentru față, prefer să folosesc uleiurile pe care le-am mențioat anterior, plus – uleiul de cocos, care este foarte bun pentru față. În perioada rece, eu îl folosesc în loc de cremă. În general, mă strădui să nu folosesccreme foarte grase, ci creme ușurele, cu apă termală. Nu procur din Moldova uleiurile, dar știu că și la noi în farmacii se găsesc”, mai spune cântăreața de operă.

Cristina a întrebat-o pe Olga și despre consistența garderobei sale, la care, soprana a răspuns: ”Este o garderobă normală, ca a oricărei femei. Mă strădui să-mi cumpăr hainele de acolo, unde plec, am spectacole, îmi fac o zi de relaxare, pentru shopping, iar asta mă ajută foarte mult să nu mă gândesc la ceea ce am de făcut în scenă. Îmi fac zile din astea o dată în săptămână, dacă sunt plecată. Știu bine ceea ce-mi stă bine, știu modelele, culorile. Foarte ușor decid. Nu probez niciodată hainele. Doar încălțămintea. Nu probez hainele, pentru că mă obosesc. Decid ușor, pentru că știu ce vreau, ce-mi stă bine. Sigur că mămica a fost un exemplu pentru mine mereu. Ea a arătat dintotdeauna bine, încă de când eram copil. Îi probam tot ce avea: rochiile, încălțămintea, bijuteriile. Eram îndrăgostită de tot ceea ce însemna fashion. Mămica a fost o sursă de inspirație pentru mine. Acum, suntem ca două surori. Hainele mele le îmbracă ea, dacă are nevoie. Mie îmi plac și bijuteriile hand-made, tot ce este lucrat manual și poate cele vintage. Îmi plac și rochiile tradiționale, dar nu am avut posibilitatea să-mi achiziționez una de aici. Din Europa mi-am luat rochițe la fel lucrate manual.”

Deja de 10 ani, Olga colaborează cu  croitoreasă foarte iscusită. „Hainele pentru scenă nu le cumpăr, ci mi le cos aici. Am o doamnă extrem de talentată și care mă înțelege sută la sută. Stofele le comand din străinătate, dar le cos aici și sunt extrem de mulțumită. Lucrăm de mai bine de 10 ani. Cel mai important moment este că dacă am un concert peste două săptămâni și nu sunt în țară, o contactez, îi trimit modelul și ea îmi coase rochia fără măsură. Este o profesionstă care mă cunoaște totalmente. Vin și o îmbrac și îmi stă ca turnată. Îmi place să lucrez cu oameni profesioniști, care își știu la 200% meseria”, mărturisește vedeta.

”Sunt și multe articole ieftine în garderoba mea. Cele mai ieftine pot fi maiourile. Cele mai scumpe sunt rochiile mari, de concert, lucrate manual și ornate cu pietre. Sunt scumpe, asta depinde și de evenimentul de care mă pregătesc. O rochie poate să ajungă la câteva mii de euro. Haina trebuie să corespundă concertului. Sunt foarte multe nuanțe care trebuie să corespundă. Am și haine pe care le-am purtat o singură dată și chiar niciodată, dar am organizat, recent un târg și le-am vândut în scop caritabil. Câteva au mai rămas, dar vom finaliza vânzarea hainelor și vom dona acești bani unei case de copii. Nu vreau să spun că e foarte semnificativ. Pentru mine este așa, pentru că o fac cu mare drag. Mi-aș dori ca mai multă lume care are posibilitatea, să se mobilizeze și să facă astfel de gesturi cât mai des”, mai spune Olga Busuioc.

Foto: Facebook/Arhiva personală