Te gândești în fiecare zi că viața adevărată abia urmează să înceapă. Greșit. Deseori așteptăm să trăim cu adevărat abia când suntem ajunși pe la mijlocul vieții. Anume această problemă este cuprinsă în scurtmetrajul de 6 minute ”Le Mirroir” (Oglinda).

Acum un an, pe portalul Youtube a apărut un filmuleț de 6 minute care avea să câștige laurii de la toate concursurile internaționale, dedicate filmelor scurtmetraje.

Toată acțiunea filmului se desfășoară într-o sală de baie, mai precis, în fața unei oglinzi dintr-o baie, în care se privește un bărbat care trece, succesiv, prin toate etapele vieții sale.

Deși pare o muncă foarte simplă, la realizarea acestui film au participat: 5 dublori, un copil și o femeie, câțiva asistenți de filmări, 2 regizori de platou, o responsabilă de coafură și implanturi, un responsabil pentru decor și un grup întreb de oameni care au coordonat sunetele și efectele speciale din această odăiță de baie.

Pe fundalul piesei ”The magnificent seven” un băiețel se transformă în școlar, adolescent, tânăr, adult și bătrân, iar oglinda este martora acestei treceri prin viață.

Producătorii Antoine Tinguely și Laurent Fauchère spun că filmul ”Le mirroir” ascunde povestea unui om scufundat în treburi de rutină, care nu observă că viața trece pe lângă el sau că el trece prin viață…

Le Miroir from ramonandpedro on Vimeo.

Distribuie articolul: