Un accesoriu din povestea „Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” a devenit o realitate a zilelor noastre! O celebră companie suedeză, care comercializează mobilier clasic în toată lumea, a inventat oglinda motivațională care face complimente! Cum răspunde această oglindă magică imediat de cum începi să te admiri în fața ei, vedeți mai jos.

Cel mai important element al oglinzii care face complimente este senzorul de mișcare Xbox Kinect, încorporat cu un soft complex, care începe să emită mesaje personalizate.

Alfel spus, atunci când îți faci apariția în fața acestei oglinzi, pe suprafața sa apare un mesaj scris, iar din spatele său se lasă auzit și un mesaj sonor.

Tehnologia senzorilor încorporați în oglindă permite identificarea caracteristicilor faciale și corporale ale „obiectului” care se privește în oglindă și îi atribuie câte un compliment pentru fiecare mimică, din moment ce dispoziția persoanei a fost determinată.

Wow, arăți fabulos astăzi!”, „Astăzi ai o barbă magnifică”, „Rochia asta stă perfect pe tine” sau „Wow, ai lucrat afară?” sunt doar câteva dintre replicile personalizate pe care le poate primi privitorul, din moment ce se oprește în fața acestei oglinzi „magice”.

Compania care a conceput modelul a venit cu acest model de oglindă într-un proiect menit să mărească starea de sine a britanicilor, după ce s-a descoperit că două treimi din populația Marii Britanii suferă la acest capitol. 33,6% dintre britanici nu sunt mulțumiți de exteriorul lor și din acest motiv nu se iubesc la modul cuvenit.

Myriam Ruffo, director în cadrul filialei IKEA, din Marea Britanie, a argumentat inventarea acestei oglinzi prin prisma unei responsabilități sociale a fabricii: „Modul în care ne privim în oglindă dimineaţile, influenţează întreaga zi. Credem că dacă începem ziua într-un mod pozitiv, după un somn bun, cu momente plăcute petrecute cu cei pe care îi iubim şi un impuls al stimei de sine, acest lucru va avea un efect asupra moralului persoanal, dar şi asupra întregii ţări, asemeni unui bulgăre de zăpadă.”

Actualmente, oglinda care stimulează emoții pozitive se vinde la magazinul Wembley, din Londra și este testat de către vizitatori.

Potrivit „Huffington Post”, clienții stau neclintiți lngă această oglindă, din moment ce s-au apropiat de ea. Unul dintre vizitatori chiar a declarat, pentru sursa citată: „Mergeam pe culoar când am auzit cum această oglindă incredibilă mi-a vorbit. A fost extraordinar, nu primesc niciodată complimente! Aş fi stat în faţa ei întreaga zi.”

Foto: IKEAUK

Distribuie articolul: