Aseară, Costi Burlacu și Corina Țepeș au organizat o conferință de presă în care au lansat noua lor piesă “Половинка”, dar și videoclipul acesteia. La eveniment au fost prezenți prietenii artiștilor, precum și colegii lor de breaslă.

Dacă până acum majoritatea pieselor din repertoriul cuplului erau semnate de Costi, de astă dată autorul piesei  “Половинка” este Boris Ceauzov, un muritor de rând din Kirghizia căsătorit cu o moldoveancă. Prin intermediul interpreților Costi Burlacu și a Corinei Țepeș, bărbatul a intenționat să-i facă un cadou soției sale. În cele din urmă, Boris l-a contactat pe Costi și i-a propus piesa. “Mi s-a părut din start șlăgăroasă și melodioasă, de aceea nu am stat mult pe gânduri”, spune Costi. Întrebat după ce criterii a selectat piesa, artistul a răspuns: “Criteriul e unul simplu de fiecare dată – dacă-mi place din prima atunci garantat va plăcea și publicului”.

Boris Nazaev

Întrucât și-au dorit o imagine deosebită, cuplul a mers în august în regiunea Toscana, Italia, unde au filmat videoclipul.

 

Cei care au avut grijă de scenariul și regia videoclipului sunt bunii prieteni ai artiștilor – Denis Pârlici și Vladimir Secrii, ambii regizori.

Denis Pârlici Vladimir Secrii

Costi Burlacu Corina Tepes

Costi Burlacu

Ca să dea o notă de originalitate producției, Costi și Corina au mers la o agenție agenție rent a car, unde au solicitat să închirieze o mașinuță în stil retro din anii 1952. Potrivit lui Costi, agenții italieni au apreciat faptul că mașinuța va apărea într-un videoclip, motiv pentru care le-a cerut o taxă simbolică în valoare de 50 de euro. “Mă bucur că europenii gândesc altfel și au apreciat gestul nostru. Chiar ne-au rugat ca atunci când videoclipul va fi gata să-i anunțăm, pentru ca să-l plaseze pe site-ul firmei lor”, ne-a declarat Costi.

Costi Burlacu Corina Tepes

Întrebat dacă nu îi este frică că după lansarea piesei în limba rusă vor apărea critici la adresa lor, Costi a menționat: “Este o piesă într-o limbă străină, așa cum mulți colegi au făcut sute de piese în engleză, dar din pacate realitatea a demonstrat că piesele cântate în engleză pe teritoriul RM nu se bucură de mare succes, chiar dacă acestea sunt reușite, deoarece publicul de la noi cunoaște mai puțin limba engleză, pe când rusa e o limbă cunoscută de peste 90 la sută din cetățenii noștri, iar mulți vorbitori de limbă rusă cunosc foarte puțin despre interpreții și muzica autohtona. Consider că această piesă ar fi o modalitate de a-i apropia de noi. Nu e cazul să confundăm relațiile politice, tot felul de embargouri economice cu arta care nu ar trebui să cunoască hotare. În rest rămânem mai departe acei care am fost întotdeauna”, afirmă artistul.

Ascultă noua piesă a cuplului Costi Burlacu și Corina Țepeș “Половинка” și vezi videoclipul acesteia.