Anul curent va fi unul semnificativ pentru femeile din Georgia. 2015 a fost stabilit, de către autorități, drept Anul Femeilor. În acest mod, Giorgi Margvelashvili, președintele Georgiei, a catalogat drept inadmisibilă orice tentativă de violență împotriva femeilor, scrie newsgeorgia.ru

La sfârșitul anului 2014, autoritățile au constatat că fenomenul violenței domestice a afectat considerabil societatea georgriană. În acest sens, Parlamentul Georgiei a ținut neapărat să modifice legislația menită să apere drepturile victimelor violenței domestice.

La 15 ianuarie, președintele georgian a avut o întrevedere cu mai multe femei celebre din țară. La eveniment au participat femei din politică, din domeniul afacerilor, din diplomație și preprezentanții femeilor cu dizabilități din Georgia.

În perioade de criză, când structurile clasice ale societății s-au distrus, anume femeile au luat asupra lor responsabilitatea, anume ele au trecut prin distrugerea dificilă a instituțiilor sociale, politice și economice ale statului”, a declarat Margvelashvili, la 16 ianuarie. 

Din declarațiile președintelui georgian reiese că din punctul de vedere al angajării în câmpul muncii, „anume femeile au fost cele care s-au adaptat mai ușor la condiții schimbătoare și au salvat bunăstarea familiilor georgiene.”

„Tot la femei se referă și realitatea pe care am văzut-o anul trecut, în legătură cu violența domestică pe care nimeni, încă, nu o poate explica în mod adecvat. Eu sper că de astăzi, vom discuta despre acest subiect ca despre unul trecut. Am considerat drept obligatorie numirea anului 2015 drept Anul Femeilor”, a mai declarat Giorgi Margvelashvili.

Conform apsny.ge, oficialul a mai specificat că au trecut 20 de ani de la Declarația de la Pekin, atunci când oamenii care au resimțit problema discriminării pe criterii de gen, au decis să rezolve această problemă. 

Foto: tert.am

Distribuie articolul: