Pentru ca să nu aibă de ales între viață și carieră, Top-Managementul companiilor Apple și Facebook a decis că merită să le propună angajatelor să-și înghețe celulele sexuale, pentru a le fecunda mai târziu. Prin acest gest, consideră autoritățile, femeilor li se va deschide și mai mult accesul în sectoarele dominate doar de bărbați!

Potrivit NBC News, începând cu data de 15 ianuarie a anului viitor, compania Apple intenționează să se alăture companiei Facebook, în ceea ce privește reformarea politicii de personal care se referă la așa-zisul ajutor al femeilor de a se concentra asupra carierei în timpul tinereții și de a amâna nașterea copiilor pentru mai târziu. 

Din moment ce și a doua companie își va declara oficial această reformă internă, beneficiarele care vor accepta să-și conserveze ovulele vor primi câte o îndemnizație de 20000$ pentru această procedură. Conform AFP, compania Facebook deja a pus în aplicare această practică, care este în deplină conformitate cu legislația Statelor Unite ale Americii.

„Este foarte greu să ai o carieră și să crești un copil. Prin acest serviciu, companiile investesc în femei și le susțin în alegerea unei vieți mai bune”, a spus Brigitte Addams, o promotoare a înghețării ovulelor. 

Philip Chenette, specialist în fertilitate din San Francisco, consideră că femeile ar trebui să fie remunerate corespunzător pentru angajamentul și sacrificiile asumate odată cu luarea acestei decizii, însă soluția nu ar trebui să fie valabilă doar pentru femei, ci și pentru bărbați în egală măsură. Chenette se referă la faptul că doar pentru fiecare sesiune de înghețare, femeile sunt nevoite să scoată din buzunar câte 10 000$, iar medicii recomandă cel puțin câte două astfel de înghețări pentru fiecare femeie (în total – 20 de ovule).

Subiectul a atras o serie întreagă de critici din partea societății civile, care consideră că înghețarea celulelor sexuale și jertfirea celei mai fertile perioade de dragul carierei ridică anumite probleme de ordin moral și etic, care deranjează. 

De notat că medicii nu garantează graviditatea după fecundarea mai târzie a ovulelor înghețate. Spre exemplu, în Marea Britanie s-au născut doar 20 de copii din ovule îngheţate. În New York și San Francisco, după cum mai informează sursele citate, numărul femeilor care apelează la această procedură medicală s-ar fi dublat în ultimul an.

Menționăm că Facebook oferă aproape 4.000 de euro fiecărui angajat care devine părinte.

Foto: commons.wikimedia.org,valuewalk.com

Distribuie articolul: