Octavian Țîcu a fost invitatul unui interviu live din studioul UNIMEDIA, în cadrul căruia a vorbit și despre femei în lumea boxului, sport care i-a adus succesul. Fostul campion național multiplu declară că nu a boxat niciodată cu femei, însă antrenează până astăzi fete la clubul în care activează. Ce crede Tîcu despre bărbații care bat femeile, aflați mai jos. „Am făcut antrenamente cu femei, dar nu m-am bătut niciodată cu femeile, însă până acum, am fete la club pe care le antrenez. Eu aș fi foarte selectiv în a da dreptul femeilor la practicarea unor probe de sport, însă este alegerea lor”, a ținut să precizeze Octavian Țîcu.

Despre violența în familie sau despre bărbații care își permit să lovească o femeie, Țîcu declară: “Personal nu văd nicio logică în a bate o femeie, dar poate situațiile sunt diferite. Sunt femei care nu merită să fie femei, sau să fie tratate ca femei. Nu știu dacă emanciparea lor este tocmai binevenită, dar aceste diferențieri rasiale, naționale, etc., pentru mine nu au nicio relevanță. În mare, este datoria lor să se impună: sunt femei care fac cât un milion de bărbați, dar și unele care nu merită acest calificativ”, a mai adăugat intervievatul.

Fostul campion la box și Ministru al Tineretului și Sportului își amintește și acum sfatul pe care i l-a dat pe timpuri antrenorul său: „Niciodată să nu te bați cu cei care nu știu să se bată și cu femeile, nu poți ști niciodată ce iese din aceasta!”, îndemn confirmat mai târziu de un caz tragic – un mare boxer a fost omorât, în 2011, chiar de propria soție. Octavian Țîcu se declară surprins, uneori de capacitățile femeilor și le recomandă să-și aleagă „aleșii” ținând cont de mai multe criterii, nu doar la îndemnul inimii.

Un interviu detaliat despre femei, Octavian Țîcu a acordat revistei noastre acum câteva luni. Vă propunem să-l citiți

Distribuie articolul: