Ministrul Tineretului și Sportului are și nu are soție. Are o familie, o soție, însă în declarația pe avere, Octavian Bodișteanu nu își trece mașina și casa pentru că ele sunt înregistrate pe soție. De ce ministrul nu a declarat și veniturile consoartei, Janet Erhan, aflați mai jos.

Invitat în studioul UNIMEDIA, Octavian Bodișteanu a fost întrebat de ce este cel mai sărac ministru, iar în declarația sa de avere nu figurează mașina și casa în care trăiește. “Automobilul și casa sunt pe numele soției mele și sunt procurate cu mult înainte să fiu eu ministru sau viceministru. Nu trăiesc doar din salariu, noi și soția am inițiat anumite afaceri încă inainte să ajung la minister, suntem o familie, locuim și mâncăm împreună”, a spus ministrul.

Octavian Bodișteanu a clarificat lucrurile și a explicat de ce soția sa, Janet Erhan, nu figurează în declarația sa de avere: “Eu nu sunt căsătorit oficial cu soția mea, suntem doar cununați la biserică, astfel încât nu am obligația, conform legislației, să declar veniturile soției mele. Atunci când ne vom înscrie oficial, cu mare plăcere voi trece în declarație și veniturile ei. Încă nu vă pot spune când se va întâmpla acest lucru, este vorba de viața noastră de familie, vom lua o decizie comună și neapărat veți afla despre aceasta.”

Întrebat despre cum e să fii soțul unei interprete, Ministrul Tineretului și Sportului a replicat: “Eu nu-mi pun astfel întrebarea. Sunt soțul unei doamne, unei femei respectabile și respectate. Soția mea, Janet, este un om cu literă mare, e o femeie extraordinară, iar faptul că este interpretă mai puțin mă interesează. Nu cred că soția mea se simte mai bine cu mine în casă acum decât până să fiu ministru, cred că acum sunt doar unele griji în plus. Poate și este mândră de faptul că sunt ministru, dar nu mi-a spus”, a mai adăugat Bodișteanu.