Buze uscate, crăpate, fără volum şi lipsite de viaţă… măcar o dată în viaţă fiecare femeie a simţit ce înseamnă aceste neajunsuri. Pe timpul rece de iarnă sau pe căldurile sufocante de vară, nivelul natural de hidratare a buzelor scade, de aceea, trebuie să avem grijă în mod special  de ele. Buzele la fel ca pielea, unghiile sau părul au nevoie de atenţie sporită. Îţi propunem câteva soluţii rapide, ieftine şi naturale ca să îmbunătăţeşti aspectul, dar şi sănătatea lor.

Balsamurile de buze, achiziţionate din farmacii, nu sunt de ajuns în lupta cu crăpăturile. De multe ori în compoziţia acestora intră  menta, camforul sau aditivii pe bază de mentă, ceea ce usucă şi mai mult pielea sensibilă a buzelor. Ca să obţii nişte buze bune de sărutat, cel mai bun mod este să cauţi ce ai prin frigider.

1 Exfoliază buzele.  Aplică pe buzele crăpate câteva picături de ulei de măsline şi lasă-l să acţioneze. După ce a intrat bine în piele, exfoliază suprafaţa cu periuţa de dinţi. Nu fă mişcări bruşte sau dureroase, exfoliază atent, ca să scapi de celule moarte care încurcă celor tinere să preia controlul asupra situaţiei.

2 Fă-ţi măşti naturale pe noapte.  Mierea este cel mai bun balsam, dar şi mască de hidratare pentru buze, datorită proprietăţilor hrănitoare şi vindecătoare. Înainte de a merge la culcare, întinde puţină miere pe buze şi las-o să acţioneze pe toată noaptea. Efectul îl vei vedea a doua zi. Crăpăturile adânci necesită mai multă răbdare şi va trebui să repeţi procedura câteva nopţi la rând.

Untul gras este şi el un bun hidratant pentru buze. În cazul în care nu poţi suporta mirosul untului, poţi aplica smântână sau sucul de la aloe vera, care este şi un bun antiinflamator şi antiseptic. Poţi să foloseşti aceste metode ca măşti, pe care le aplici înainte de somn sau ca balsam de buze, de câteva ori pe zi.

3 Bea mai multă apă. Buzele crăpate pot fi rezultatul nu doar a frigului, vântului sau a căldurii, ele se pot deshidrata şi din lipsa apei în organism. Ai grijă să măreşti cantitatea de lichide pe care o bei, nu mai puţin de opt pahare de apă pe zi.

4 „Hrăneşte” buzele cu castraveţi. Castravetele este bogat în apă şi în vitamina B, de aceea, este perfect dacă ştergi buzele cu o felie de castraveţi.  Potrivit site-ului taifasuri.ro poţi face o loţiune amestecând un castravete ras cu ulei de migdale. Înainte de culcare unge buzele cu această soluţie şi lasă pe noapte.

5 Stimulează circulaţia. Alege produsele de îngrijire care conţin scorţişoară, mentă sau piperul negru, sunt potrivite pentru a obţine un volum mai mare şi înbunătăţeşte circulaţia sanguină. Aceste ingredient sunt iritante, ceea ce umflă pielea şi le conferă un aspect de buze sărutate.

6 Foloseşte culori deschise ale rujurilor pentru un efect 3D. Culorile deschise arată buzele mai mari. Iar culorile închise te îmbătrânesc.

După ce ai aplicat rujul pe buze, mai pune un strat de gloss incolor, care tot creează iluzia unor buze mai voluminoase.   
 

Distribuie articolul: