Specialiştii vorbesc despre cinci păcate ale femeilor care le afectează sănătatea. Vezi și tu care sunt ele, poate nici nu știai că zilnic le faci? 

1. Mâncatul emoţional. Atât femeile, cât şi bărbaţii mănâncă pe fond de stres, dar cercetătorii spun că bărbaţii au de suferit mai puţin decât femeile de pe urma acestui obicei. În plus, după cum notează sfatulpărinţilor.ro, femeile sunt mult mai predispuse să mănânce nesănătos când sunt triste. Atenţia lor se îndreaptă spre alimente bogate în calorii şi dulciuri.

2. Lipsa somnului. Faptul că nu dorm suficient de mult poate duce la sporirea tendinţei de a consuma mai multe calorii şi chiar la dezvoltarea unor boli cardiovasculare.

3. Obsedate de exterior. Atât bărbaţii, cât şi femeile pot avea probleme cu imaginea de sine, însă femeile sunt mult mai predispuse spre obsesie decât bărbaţii.

4. Consumul în exces. Femeilor le este recomandat să bea mai puţin din două motive: cântăresc mai puţin decât un bărbat şi au mai puţină apă în organism decât bărbaţii. Ceea ce înseamnă că organismul lor va dilua mai greu alcoolul ingerat şi se vor “ameţi” mai repede.

5. Îngrijorarea constantă. Pentru orice. Femeile sunt mult mai predispuse spre anxietate şi depresii decât bărbaţii şi au tendinţa de a se îngrijora în ceea ce priveşte viitorul şi de a regreta lucruri petrecute în trecut, subliniază specialiștii.

Sursa: EVZ.ro

Distribuie articolul: