Dimineaţa îţi este mai greu să te mobilizezi şi ţi se pare că alegerile alimentare pe care le faci la începutul zilei îţi sabotează dieta? Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa! Iată care sunt obiceiurile matinale ce te împiedică să slăbești:

1. Pleci de acasă fără să fi luat micul dejun


 

Oricât de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, iar dacă vrei să slăbeşti nu trebuie să sari peste el.

„Este dovedit că, cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţă mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei”, explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Iată câteva variante de mic dejun propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic:

1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime
1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert
3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete
1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte
1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g
1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete
Omletă din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1 roşie.

2. Consumi dulciuri la micul dejun


  

Consumând alimente procesate şi dulci la micul dejun, nu vei avea o senzaţie de saţietate decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care vei constata că îţi este foarte foame. Astfel, vei fi tentată să faci alegeri total nepotrivite şi hipercalorice între micul dejun şi prânz.

3. Bei băuturi carbogazoase sau energizante la micul dejun


  

Nu că ar fi indicate spre consum în restul zilei, dar măcar fereşte-te de ele dimineaţa la prima oră. Mai ales dacă îţi stă gândul la cola! Evită acest tip de băuturi şi prepară-ţi mai bine un suc energizant din fructe proaspete şi legume. Merge de minune dimineaţa după ce ai băut în prealabil un pahar de apă călduţă cu zeamă de lămâie care are un puternic rol detoxifiant.

4. Sari peste micul dejun şi să bei numai cafea


  

Renunţă să mai bei cafea şi să fumezi ţigara de dimineaţă pe stomacul gol pentru că această asociere este prima pe lista factorilor de risc pentru cancerul colorectal. „Glandele suprarenale produc mai mulţi hormoni ai stresului atunci când consumi cofeină. Apoi aceste glande obosesc şi devin leneşe prin supraprocesarea cofeinei. Acest lucru poate duce la creşterea în greutate, încetinirea proceselor mentale, pierderi de memorie şi deteriorarea generală a celulelor şi organelor”, ne atenţionează celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith.

5. Consumul de alcool pe stomacul gol și în prima parte a zilei


  

Alcoolul în combinaţie cu fumatul şi băuturile pe bază de cofeină pot deveni extrem de toxice, ne atenţionează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. „Alimentele care conţin cofeină, teină, teobromină, taurină, zahăr (celebra combinaţie de whisky cu băuturi energizante) pot creşte efectele adverse ale alcoolului”, explică specialistul.

sursa: eva.ro 

sursa foto: sport-incluzive.ro;  rtv.net; blog.mamicamea.ro; foodstory.ro

Distribuie articolul: