Persoanele care au câteva kilograme în plus pot trăi mai mult. În comparaţie cu oamenii care au o greutate  normală, ei au o probabilitatea mai mare de a avea o viaţă mai lungă, arată ultimile studii în domeniul alimentaţiei. 

Aici nu sunt incluşi oamenii care au prea multe kilograme în plus. Pentru a determina dacă eşti în această situatie, trebuie să ştii că nivelul cel mai mic al obezităţii se traduce în indicele masei corporale situate între 30 şi 34,9, scrie inquisitr.com. Dacă nu ştii cum să-l calculezi, caută aplicaţii online care te pot ajuta să faci acest lucru.

Obezitatea uşoară, benefică

Concluzia aparţine mai multor studii efectuate de experţi în domeniu. Unul dintre ele a fost făcut la o scară mult mai mare decât precedentele. Coordonatoarea lui este Katherine Flegal, de la o instituţie americană. Ea afirmă că obezitatea uşoară nu a fost asociată cu mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare sau cancer. 
În plus, acelaşi studiu publicat în revista “The Journal of the American Medical Association” arată că grăsimea acumulată poate proteja inima.. Totusi, în cazul celor obezi, dacă valoarea colesterolului este mare, atunci grăsimea se întoarce împotriva lor. Dacă el nu este mare, atunci nimeni nu are motive pentru a începe o dietă drastică. 

Aceiaşi specialişti afirmă că un indice de masă corporală considerat normal, adică între 18,5 şi 24,9, ar trebui revizuit deoarece este prea mic. “Grăsimea însăşi nu este atât de rea precum credeam”, afirmă doctorul Kamyar Kalantar-Zadeh. Grăsimea de pe abdomen este considerată periculoasă pentru sănătate, iar cea din alte regiuni ale corpului nu ar fi atât de periculoasă. 

În plus, oamenii cu probleme de greutate preântampină mai uşor bolile grave, căci merg mai des la doctor, spun realizatorii studiului.

Distribuie articolul: