Un șarpe de aproape doi metri a fost observat la Soroca, pe plaja din cartierul Soroca Nouă. Reptila a ieșit din Nistru și se pară că își căuta hrană.

Imagini de la fața locului au fost distribuite pe rețelele de socializare și preluate de publicația locală Observatorul de Nord. Jurnaliștii au apelat la biologi care au explicat că este vorba despre specia cunoscută drept „șarpele lui Esculap”.

Biologul Paul Cristian Dincă a relatat că reptila este inofensivă pentru om și nu are venin. Aceasta se hrănește cu rozătoare, pui sau ouă de păsări mici și este sperioasă.

„Sunt destul de comuni, dar foarte sperioși și timizi, din acest motiv sunt greu de văzut sau întâlnit. Populațiile se concentrează în general în zonele împădurite, dar se deplasează și pe distanțe mai lungi 2-3 km, pentru reproducere sau hibernare în sezonul rece. Ca toate speciile de șerpi, sunt buni înotători și traversează luciul de apa în căutarea unui partener sau a hranei”, a spus specialistul.

Reptila este a treia specie de șarpe din fauna Moldova. Aceasta ajunge la 1,8 metri lungime, mai mari fiind doar Balaurul dobrogean și Șarpele rău.

Distribuie articolul: