Jannah Raudhatul este fata care s-a pierdut în Oceanul Indian, în timpul tsunami-ului devastator din 2004. Timp de 10 ani, toată familia o considera pierdută pentru totdeauna, dar o minune a făcut ca în luna iunie, tânăra să revină acasă. Cum s-a întâmplat totul, găsiți mai jos.

Provincia indoneziană Aceh, unde locuia familia fetei, se află și acum exact în epicentrul celor mai puternice cutremure din regiune. În 2004, devastatotul cutremur care și-a tras epicentul în Indonezia, a luat distrus, într-o clipită, viețile a peste 230.000 de oameni, din peste 14 țări.

Potrivit publicației „The Independent”, în timpul tsunami-ului care spăla tot ce găsea în preajmă, Jamaliah și soțul său (părinții fetei), s-au agățat de o scândură și nu au cedat valurilor uriașe. Jannah și fratele său de 7 ani, însă, ai fost înghițiți de apele furioase în secunde numărate.

Din acea zi, mama copiilor s-a rugat fără încetare ca să-și revadă copiii în viață. Momentul regăsirii fetei a fost foarte târziu. În luna iunie, la 10 ani distanță de tsunami, unchiul fetei a mers în cartierul Aceh Barat Daya și a zărit, pe stradă, o tânără care semăna izbitor de mult cu nepoata sa. A aflat, apoi, că fata fusese dusă de ape tocmai pe o insulă poziționată la sud-vest de provincia Aceh.

 

Cel care îi salvase viața fetei, acum 10 ani, fusese un pescar. Acesta a dus copila în Sumatra și a dat-o unei femei. De atunci, Jannah căpătase un prenume nou – „Wenni” și chiar o mamă.

În scurt timp, copila a fost vizitată de părinții săi adevărați. „Inima mea bătea atât de repede, atunci când am văzut-o. Am cuprins-o și ea m-a îmbrățișat, la rându-i. Se simțea atât de confortabil în brațele mele”, declara fericita mamă, pentru agenția „France-Presse”.

 

Jamaliah a spus că nu și-a putut opri lacrimile în timpul reuniunii emoționale. „Sunt atât de recunoscător lui Dumnezeu pentru reîntâlnirea cu copilul nostru, după 10 de ani de despărțire! Dumnezeu ne-a dat un miracol. Soțul meu și cu mine suntem foarte fericiți”, a mai mărturisit femeia. Aceasta mai spune că a simțit că unul dintre copiii săi este în viață. Femeia este gata să facă și un test ADN, dacă cineva are suspiciuni.

Acum, Jannah este cu familia sa și dezvăluie că a rămas blocată, împreună cu fratele său, pe Banyak Island. Chiar dacă nu l-au găsit până acum pe băiat, familia intenționează să călătorească într-acolo și să-l caute. Acum, băiatul ar fi trebuit să aibă 17 ani.

Amintim că în 2011, o altă tânără a fost găsită de autoritățile indoneziene, la 7 ani distanţă de tsunami-ul devastator.

Distribuie articolul: