O vedem la televizor în fiecare zi, zâmbind larg şi vorbindu-ne despre sănătate, frumuseţe şi sport. Oana Cuzino, gazda emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?”, de la un post de televiziune din România, spune că trăieşte aşa după cum vorbeşte la TV: mănâncă sănătos, face sport şi îşi adoră munca. Acum se pregăteşte de lansarea site-ului www.oanacuzino.ro, unde vrea să aducă mai multe informaţii despre îngrijire, vitalitate şi energie.

Sunt şi medic, şi jurnalistă, şi mamă, şi soţie, şi am grijă de mine şi de feminitatea mea. O femeie este capabilă să aibă atenţie distributivă superioară, să exercite mai multe joburi şi activităţi în acelaşi timp. Cât despre succes… îi las pe alţii să aprecieze.

Înainte de a prezenta emisiunea „Ce se întâmplă, doctore?” de la Pro TV, am fost, timp de doi ani, gazda unei alte emisiuni medicale, „Medicina pentru Toţi”, la TVR 1. Am rămas, între timp, însărcinată cu fetiţa mea, Naomi, care are acum 10 ani. Pentru că cei de la TVR 1 erau mai… formali, mi-au spus că trebuie să facem o pauză, că nu pot apărea „pe sticlă” însărcinată. Atunci am primit, însă, oferta de la ProTV pentru un format nou, care s-a creat odată cu venirea mea, la propunerea lui Lucian Mândruţă, iar numele l-a ales Adrian Sârbu, ca o traducere a celebrei „What’s up, doc?”

Am perioade de câte o lună, în care renunţ complet la produsele de origine animală – carne, lactate, însă nu şi la peşte şi ouă. Apoi alternez cu altă lună, în care aduc în organism şi acest tip de proteine şi tot aşa. Am recurs la acest gest pentru că, din păcate, produsele animale au foarte multe toxine, medicamente, hormoni, pesticide. Realizez astfel o detoxifiere lentă şi ajut organismul să se regenereze mai bine. Am ţinut post şi mă simt foarte bine. 

Frumuseţea nu trebuie să fie o obsesie. Orice femeie este frumoasă, dar mai ales moldovencele, se ştie! Sunt de acord cu preocuparea pentru igienă, îngrijirea pielii, a părului, a tenului şi a unghiilor.

Dimineaţa, mă trezesc înaintea familiei, pentru a avea timp să-mi încep ritualul meu de frumuseţe, pentru a avea momentele mele de linişte – demachierea, automasajul facial, duşul, aplicarea cremelor de înviorare, pentru ten şi întregul corp. După micul dejun sănătos şi energizant şi pregătirea fetiţei pentru şcoală, mă reîntorc la îngrijirea părului, alegerea ţinutelor pentru întreaga zi, mai ales că merg şi la sală, uneori, am şi filmări peste zi. Îmi iau cu mine gustări sănătoase, multe mere, migdale, nuci, alune, batoane cu fructe confiate, pentru că le prefer în această formă – goji, merişoare, curmale, smochine. Obligatoriu, o sticluţă-două de apă plată, pentru siguranţă. De câte ori am ocazia, beau însă apă minerală, pentru că are un aport superior de minerale.

Nu este greu să apari în fiecare zi la TV, m-am obişnuit, face parte din viaţa mea şi am mereu bucuria de a împărtăşi ceva nou telespectatorilor noştri, idei care să-i ajute să-şi păstreze sănătatea, starea de bine. Până acum, nu am avut probleme de sănătate, duc o viaţă orientată înspre profilaxie, nu fac abuzuri, nu fumez. Sper că afecţiunile să mă ocolească cât mai mult timp, însă, cu genetica, nu ştii niciodată.

Susţin corectarea defectelor fizice vizibile, deranjante, care îţi limitează încrederea în propria persoană şi frumuseţe
şi este şi păcat, ca în ziua de azi, când s-a ajuns la performanţe incredibile ale chirurgiei plastice şi medicinei estetice, să nu recurgi la ajutorul lor.

În timpul liber citesc, navighez pe net, răspund întrebărilor care îmi sunt adresate pe www.oanacuzino.ro sau pe pagina de facebook.
Îmi plac filmele foarte noi, de acțiune și comediile. Ultima carte, care m-a transportat într-o atmosferă romantică şi o lume pitorească, este „Viaţa alături de Picasso” , de Francoise Gilot.

Prefer să cumpăr haine din ţară, dar atunci când călătoresc, îmi face plăcere să merg la shopping, dar nu prea îmi place să car multe bagaje. Mă limitez doar la câteva obiecte originale.

Paştele meu e relaxant, în familie, cu prietenii. În Noaptea de Înviere, mergem cu barca să luăm lumină la Biserica de la Mănăstirea Snagov, de pe insula unde este îngropat capul lui Vlad Ţepeş.

Nu am avut posibilitatea până acum să vizitez Republica Moldova, dar aştept cu nerăbdare un moment prielnic, fiindcă am văzut pe Facebook fotografii frumoase, plus că am remarcat că acest oraş are o viaţă urbană activă şi artistică originală.

Foto: Pagina personală de Facebook
 

Distribuie articolul: