Oamenii care obţin note mai bune la universitate devin cu mult mai geloşi atunci când îşi deschid pagina de facebook, arată o nouă cercetare. Studiul a cerut studenţilor să-şi imagineze că partenerul lor de pe facebook primeşte un mesaj de genul:”Ce vrei sa faci mai târziu?”. Astfel, au descoperit că studenţii cu un nivel mai ridicat de inteligență au fost cei mai geloşi.

Chiar dacă rezultatele sunt preliminare, cercetătorul Denise Friedman, a declarat: “Este posibil că cei cu un IQ mai mare tind să aibă un tip de personalitate care îi face mai predispuşi spre gelozie. Aceste persoane sunt de multe ori mai conștiincioase şi tind să fie perfecţioniste”

De asemenea, studiul a analizat dacă adăugarea diferitor pictograme la mesaj ar putea afecta nivelul de gelozie. În acest context, s-a dovedit că bărbații au fost de fapt mai geloşi atunci când mesajul a avut un emoticon: „Bărbații sunt mai geloşi pe infidelitatea sexuală, în timp ce femeile sunt mai geloase pe infidelitatea emoţională”, a adăugat Friedman.

Sursa: dailymail.co.uk

Distribuie articolul: