Cel mai recent studiu realizat de Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii din Marea Britanie susține că nu există dovezi convingătoare care ar demonstra că telefoanele mobile provoca cancerul, scrie The Independent. Studiul reprezintă o analiză a mai multor studii ştiinţifice şi a fost realizat pentru Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii (HPA).

HPA împreună cu oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nu există nici o legatură între frecvenţele undelor telefoanelor sau televizoarelor, la care sunt expuşi oamenii, şi riscul îmbolnăvirii de cancer. Cu toate că nu s-au găsit dovezi care ar arăta că telefonulul mobil are efecte negative, HPA menţionează că studiile existente se referă doar la perioade de cel mult 15 ani, pentru perioade mai mari neexistând rezultate convingătoare.

Cel mai important, menţionează HPA, este că trebuie să evităm folosirea excesivă a telefoanelor mobile, în special de către copii.
Directorul Agenţiei pentru Protecţia Sănătăţii, dr. John Coopeer explică „Dovezile existente până la acest moment nu au arătat niciun efect advers asupra sănătăţii omului, cauzat de câmpurile de radiofrecvenţă de intensităţi acceptate la nivel internaţional şi este important să continuăm cercetările în acest domeniu şi să venim cu dovezi concludente atunci când sunt descoperite” .

Pînă în prezent au fost publicate mai multe studii, care fie infirmau fie confirmau efectele negative ale telefoanelor mobile. Așadar, în 2004 cercetătorii suedezi au ajuns la concluzia că dacă folosim celularele mai mult de 10 ani am putea fi supuşi tumorilor. În 2007, oamenii de știință au ajuns la o nouă concluzie potrivit căreia dacă vorbim mai mult de 10 minute la mobil, vom avea efecte negative asupra creierului.

Distribuie articolul: