Pizza este un fel de mâncare ce se presupune că își are originea în Italia. Este o pâine plată, acoperită cu sos de roșii și brânză, plus alte topping-uri, preparată la cuptor, preferată aproape de toți copii (chiar și adulți). Nu-ți ia mult timp la preparare, este gustoasă și o poți găti din ce mai ai la frigider. Dar oare este sănătoasă pentru copii? Iată răspunsul mai jos.

Pizza este unul dintre cele mai preferate alimente ale copiilor, de asemenea conține o mare cantitate de calorii care țin de saț. Consumul sporit a pizzei, a atras atenția cercetătorilor. Ei au investigat părțile bune și rele în ceea ce ține de consumul pizzei în cantitate excesivă. Pentru că este întrebuințată în proporții mari, a fost includă în categoria fast-food-urilor.

Buletinele de analiză arată că pizza, odată consumată, îți aduce o cantitate mare de calorii în organismul tău, deoarece este îmbogățită cu grăsimi și săruri. Datorită acestui fapt oamenii de știință recomandă ca cei mici (copiii) să se abțină de la consumul de pizza sau în cel mai rău caz să mănânce doar una sau două felii și dacă au consumat-o să li se includă în alimentație salatele pentru a face combinații sănătoase, care vor ajuta la digestia acestui produs „greu” pentru organismul unui copil. Acesta nu trebuie amestecat cu alte alimente îmbogățite cu grăsimi, cum ar fi cartofii fri sau alte produse din carne trasă la tigaie.

Cercetatorii din Illinois Prevention Research Center au informat părinții că ar trebui să reducă utilizarea pizzei și a gustărilor, deoarece se observă efectele negative asupra sănătății copiilor, cum ar fi obezitatea, aritmia cardiacă neregulată, creșterea colesterolului în sânge și altele. În loc de pizza ar trebui să se includă în alimentația sănătoasă în meniul copiilor săi. Aceasta va ajuta foarte mult la menținerea sănătății copiilor și la activitatea lor atât fizică, cât și mintală.

Sursa: amazingworldfactsnpics.com

Sursa foto: radio2.bethetimes.co.uk

Distribuie articolul: