Lidia Sanduleac, unica studentă din Republica Moldova care învață la universitatea “Huazhong Shifan Daxue” (Central China University), din orașul Wuhan, China, a reușit să obțină și câteva joburi merituoase, printre care și acela de prezentatoare la postul Hubei TV.

Deși are doar 22, de doi ani, Lidia locuiește în China. Și nu este de mirare. În timp ce-și făcea studiile la liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, a câștigat o bursă FLEX, grație căreia a studiat, timp de un an, la Central High Scool St. Joseph, din statul american Missouri.

Revenind la liceul din Ungheni, în 2011, Lidia a avut fericita ocazie de a afla că va face un curs preuniversitar de chineză, la Institute of Cultural Exchange, de la Central China Normal University.

Anul următor, în 2012, Lidia a obținut Bursa Guvernului Republicii Populare Chineze, fiind înmatriculată și la Facultatea de Științe Politice din cadrul aceleiași universități.

Lidia vorbește fluent șase limbi străine: engleza, chineza, franceza, rusa, italiana și germana. Tocmai aceste aptitudini au ajutat-o să obțină, în China, niște joburi demne de laudă.

A început un part-time de predare a limbii engleze la un centru pentru copii, dar în scurt timp aveau să-i bată la ușă noi oportunități.

Anul trecut, Lidia a fost co-prezentatoare și membră a juriului din cadrul emisiunii ”Shequ Da Wutai”, de la postul Hubei TV.

Până în prezent, Lidia continuă să profeseze predarea limbii engleze la Compania de Comerț Internațional ”HaiXin GuoJi”, din Wuhan. Concomitent, lucrează și la Centrul de training pentru adulți ”New Dynamic Institute”, tot din Wuhan!

Cu mai multe detalii despre viața pe care o duce tânăra basarabeancă în China, revenim în curând!

Foto: Arhiva personală