Olesea Codreanu are 23 de ani, o fetiță care o inspiră, o familie frumoasă și multă inspirație pentru fiecare piatră strălucitoare pe care o prinde în bijuteriile create de ea. Ca să umple cumva timpul pe care îl dedica creșterii fetiței sale, Olesea a început să facă bijuterii: de la cercei și pânp la diademe, dedicate în mod special mireselor.

„Aveam idei și dorințe când fetița era mică, dar nu aveam curajul și puterea necesară ca să încep. Acum cu mare drag îmi realizez orice idee, cu dragoste și punând mult suflet. De la început era un vis, o pasiune, ca să ajung deja să fiu dependentă de ceea ce fac. Nu trece o zi fără să realizez ceva, iar rezultatele mă încântă de-a dreptul, iar pe clientele mele le face fericite și împlinite cu ținuta completă la care au visat toată viața”, ne mărturisește Olesea.

Chiar dacă este o începătoare în ceea ce face, ideile și dorința îi sunt de un adevărat meșter. Își expune lucrările pe pagina de Facebook și Instagram și are deja mulși urmăritori care îi apreciază munca la cel mai înalt nivel. Spune că îi place foarte mult ceea ce face, chiar dacă această îndeletnicire este foarte migăloasă:

„Îmi place ceea ce fac chiar dacă e un lucru greu, migălos, ce necesită multă răbdare. Eu totuși continui să fac ceea ce îmi place și îmi doresc. Îmi organizez bine timpul și ideile în așa mod că să fiu cu inima impăcată mereu, să pot acorda timp și pentru familie. Visez la propriul magazin-atelier cu accesorii hand made, create de mine și, de ce nu, de o mică echipă care va face cele mai frumoase creații pentru doamne și domnișoare”, ne mai spune Olesea.

Despre prima sa lucrare, Olesea își amintește cu nostalgie, dar și cu zâmbet pe buze: „Am muncit la ea două săptămâni, a fost o muncă grea și care necesita multă răbdare, dar mi-a reușit. Adevărul este că nu am niciun curs de lecții în domeniul dat, nu știam cum să arate frumos coroniță, cum să fie frumoasă și cu acuratețe în spate. Vedeam însă în imaginație cum arată această frumusețe finalizată, știam cum să plasez orice petricică, știam cum vreau să arate diadema, doar că era mai greu să-mi pun ideile în practică”, își amintește tânăra mămică.

Olesea ne spune că primește materia primă de peste hotare, acolo fiind disponibile cele mai deosebite elemente de furnitură.
„Există lucrări pe care le încep și termin furnitura. Abia aștept să ajungă pietrele ca să pot finaliza ce am început. Mă bucur că am prins firul la această muncă grea și abia așteptă să vină sezonul cald ca să pot și mai mult să dau frâu liber imaginației și dorințelor viitoarelor mirese”, ne mai declară Olesea.

Tânăra mămică are toată susținerea familiei sale, iar fiica este cea care îi probează prima creațiile, fie acestea diademe pentru mirese-prințese sau cercei.
„Contează foarte mult susținerea familiei, pe mine mă încurajează în tot ce fac și asta e important. Peste ani vreau să am cât mai multe cliente fericite și frumoase. Nu-mi croionez scopuri concrete, nu vreau să creez pentru cineva anume o coroniță sau accesoriu – eu sunt bucuroasă de cei care îmi poartă accesoriile și mă mândresc cu fiecare în parte”, a mai spus Olesea Codreanu pentru EA.md.

Foto: Olesea Codreanu