Lilia Mândru este o tânără din Republica Moldova, care știe să lupte pentru viață. Anul trecut, am admirat-o cu toții pe podiumul prezentării de modă DARE Social Fashion Show, dedicată încurajării femeilor cu dizabilități din Republica Moldova. După ce a defilat, Lilia a cunoscut-o pe Andreea Marin, a apărut pe coperta numărului aniversar al revistei române „Avantaje” și ulterior, a fost rugată de Andreea să participe în cadrul campaniei „Alege demnitatea”, în care să-și spună povestea inspirațională. Ce a învățat prezentatoarea română de la Lilia, aflați mai jos.

„Alături de Lilia, am învățat că totul este posibil, dacă faci alegerile potrivite în viață; că poți să trăiești frumos și demn și să îți spui povestea, fiind o inspirație pentru cei care traiesc, ca și tine, cu o dizabilitate. Dar Lilia este o inspirație mai ales pentru cei norocoși, că sunt sănătoși. Pentru că ea nu se plânge, ci îți arată mereu că poate. Pentru că ea vede, în cadrul ce o ajuta zi de zi să meargă – un prieten, nu un instrument pe care sa incerce sa il ascunda.. Cunoaște-o mai bine prin proiectul nostru, în care ea lucrează cu tot sufletul: alegedemnitatea.ro și află cum o poți sprijini chiar tu. (Proiect cofinanțat din Fondul Social European dedicat persoanelor cu dizabilități și celor afectate de violența în familie)”, a mărturisit Andreea Marin, într-un mesaj virtual, publicat pe internet.

Andreea Marin s-a declarat o luptătoare pentru viața și demnitatea frumoasei basarabence, care pote deveni un bun model motivațional pentru românii de pretutindeni. Lilia nu poate să meargă decât ajutată de un cadru cu rotile, iar despre povestea sa, a povestit în ultima ediție a emisiunii „Acces Direct”, de la postul TV român „Antena 1”. Precum mărturisește chiar ea, a trebuit să aibă emoții în cadrul acestei emisiuni, dar nu le-a avut.

Vedeta română de televiziune a dezvăluit, mai devreme, că Lilia este și eroina principală din spotul pentru campania „Alege demnitatea”.

foto: „Alege demnitatea”

foto: „Alege demnitatea”

Lilia Mândru, una dintre cele 18 modele de viață, participante la DARE Social Fashion Show, se află acum în România, unde susține campania „Prețuiește Viața”. Lilia a visat la o întâlnire cu Andreea Marin timp de 15 ani, iar acest vis a devenit real spre sfârșitul anului trecut.