Lidia Sanduleac, o tânără de 20 de ani din Ungheni, a devenit ambasadoarea oraşului Qingdao din China. Este vorba de o metropolă, cu o populaţie de peste 7 milioane de cetăţeni. “Am obţinut acest titlu în urma participării la competiţiile sportive “Rămâi dinamic în China”, care fac parte din planul reformei educaţionale chineze pentru anul 2010-2020. De tot, la competiţii au participat 300 mii de studenţi străini din 400 de universităţi ale Chinei”, ne-a povestit Lidia.

Cei nouă reprezentanţi ai universităţii în care îşi face studiile şi ungheneanca noastră au reuşit să se claseze pe locul trei, astfel obţinând cu toţii titlul de ambasadori ai sportului în China, dar şi posibilitatea de a fi prezenţi la Universiada 2013 în Kazan, Rusia. Totodată, trei dintre cei mai buni, printre care şi Lidia Sanduleac, au primit titlul şi de ambasadori ai metropolei Qingdao.

„Acest titlu onorific mă obligă să promovez, timp de un an, imaginea oraşului participând la activităţi majore de nivel internaţional”, a explicat Lidia. Fiind întrebată cum de a reuşit, ea a răspuns simplu: „Trei luni de muncă asiduă, pasiunea şi atitudinea competitivă au fost pe potriva succesului obţinut”.

Dar activismul Lidiei Sanduleac nu se opreşte aici. Ea face parte şi dintr-un juriu la emisiunea de divertisment “Scena Societăţii”, transmisă de un post de televiziune chinezesc, Hubei TV. Mai predă limba engleză unor copii de 6-7 ani la o şcoală privată şi este şi tutore al unui elev de 14 ani. În timpul liber care îi mai rămâne merge la înot.

“Universitatea oferă multe oportunităţi de a participa la diverse activităţi. Mă strădui să nu ratez aceste şanse şi port cu mine pretutindeni tricolorul nostru”, a spus, la final, Lidia Sanduleac, absolventă a liceului “Vasile Alecsandri” din Ungheni, în prezent studentă la o universitate din regiunea Wuhan, China.

Citeşte aici şi un interviu cu Lidia Sanduleac oferit revistei PentrEA.

Sursa:www.expresul.com 

Distribuie articolul: