Alexandra Conunova-Dumortier s-a clasat pe locul întâi la prestigiosul concurs internațional de vioară Joseph Joachim International Violin Competition, care s-a încheiat la începutul săptămânii, la Hanovra, Germania. 50 000 de euro și o vioară de excepție i-au fost oferite vioristei, informează UNIMEDIA cu referire la portalul gramophone.co.uk.
Pe lângă marele premiu de 50 000 de euro, câștigătoarei i-a fost pusă la dispoziție o vioară lucrată manual de Giovanni Battista Guadagnini, care datează din anul 1756. Ea se va afla la premiantă până la următoarea ediție a competiției, în 2015. În plus, Alexandra are oportunitatea să-și editeze un CD cu muzică proprie și să participe la o serie de recitaluri împreună cu orchestre recunoscute la nivel internațional.

Alexandra Conunova-Dumortier s-a născut în 1988 și, în prezent, este studenta vioristului Krzysztof Wegrzyn, Directorul Artistic al evenimentului.

Împreună cu artista originară din Republica Moldova, pe locul întâi s-a clasat și viorista din Coreea de Sud, Kim Dami. Potrivit sursei, este pentru prima dată în istoria competiției, când juriul oferă Premiul Mare pentru doi participanți. Locul trei, în valoare de 20 000 de euro, i-a fost oferit germanului Tobias Feldmann. Locul doi nu a fost acordat.

Trienalul Joseph Joachim International Violin Competition a fost în acest an la cea de-a opta ediție și a durat două săptămâni.

Sursa: UNIMEDIA 

Distribuie articolul: