Doina Strulea este elevă în clasa a 11-a la Liceul Teoretic ,,Boris Dînga” din or. Criuleni. Grație poeziei, tânăra a ajuns recent în Italia, unde a obținut Premiul Internațional ,,Cel mai bun autor tânăr” la Concursul Internațional de creație literară din Triuggio. Moldoveanca a luptat cu alți circa 460 de participanți din aproximativ 27 de state.

Dorul de mamă mi-a trezit muza

Poezia s-a înfiripat din momentul în care am simțit nevoia să exprim anumite sentimente. Dorul de mamă a fost acela care mi-a atins coardele sufletului: mama plecase la un sanatoriu, iar lipsa ei mi-a lăsat un gol sufletesc – atunci a apărut prima poezie care se numește ,,Mi-e dor”. Scriu în română, dar sunt nevoită să traduc unele creații, în dependență de concursul la care sunt expediate.

 Doina Strulea

Poezia este hrana mea spirituală

Dacă ofer poeziei atenție și chibzuială, ea mă răsplătește cu trofee și diplome. În iunie, 2013 am obținut cupa ,,Premiului Internațional Cel mai bun tânăr autor” din Triuggio, Italia, după care au urmat două diplome de gradul III din România. În decembrie,2013 am fost premiată în cadrul altui concurs din Palermo (Italia) cu o medalie finalistă. Iar cel mai recent trofeu din palmaresul este ,,Omul anului 2013” (zâmbește) din raionul Criuleni, pentru merite acumulate în domeniul creației din România, Republica Moldova și Italia.

 Doina Strulea

Mi-aș dori să lansez și un volum de versuri

Sunt motivată să creez în continuare, acesta este balsamul meu sufletesc. De fapt, poezia mea e ca un copil: o cresc, îngrijesc și după care o trimit în lumea mare. Vreau ca în curând să debutez oficial, cu un volum de versuri, dar pentru aceasta mai am nevoie de timp și de inspirație pentru a crea. Îmi văd viitorul în Moldova, deși nu neg că îmi place mult Italia, mă simt deja ca acasă acolo. Îmi plac oamenii de acolo, căci sunt înzestrați cu o cultură și o artă de nedescris

 Doina Strulea

Mai am un refugiu fidel – muzica!

Studiez de șapte ani vioara și sunt începătoare la pian. Timpul meu liber îl dedic poeziei, blogului meu personal, muzicii și cărților. Citesc mult, lectura este calea fiecăruia din noi spre autocunoaștere, iar scriitorii mei preferați sunt: Paulo Coelho, George Bacovia, Aurelian Silvestru, Danielle Steel, Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Frederic Beigbeder și Franz Kafka.

 Doina Strulea

Aș vrea să promovez identitatea națională și tinerele talente

Îmi iubesc țara mult, trăiesc cu speranța că mai e loc de cultură și dezvoltare a creației noastre. Dacă aș avea resurse importante, cred că aș investi în promovarea tinerelor talente care stau în umbră, aici în Moldova. Astfel, aș promova identitatea națională a țării mele oriunde în lume, pentru că Moldova este doldora de talente, oameni frumoși, care merită scoși în lumină.

Doina Strulea

Foto: Arhiva personala