O tânăra de doar 36 de ani din Galați, România, s-a stins din viață, în brațele soțului, după nouă luni de agonie, în urma unei operații de liposucție. Ana Maria Crăciun primise asigurări că intervenția e una banală. Au apărut, însă, complicațiile și durerile cumplite pentru că medicul care a operat-o a încălcat numeroase reguli.

Femeia din Galați, care este mama unei fetițe, a murit, miercuri, în casa ei din localitatea italiană Orzinuovi, notează ilgiorno.it. Ana Maria Crăciun s-a operat în iulie 2017 într-o clinică din Milano. Liposucția a fost realizată de Mattia Colli, un chirurg, în vârstă de 31 de ani.

De regulă, operația de liposucție implică îndepărtarea unor depozite de grăsime în vederea remodelării unor părți ale corpului. Din nefericire, medicul, care a operat-o, a încălcat mai multe reguli, iar tânăra română a ajuns să aibă dureri cumplite care au chinut-o luni în șir.

După intervenție, Ana Maria a început să se simtă rău, a suferit convulsii și a făcut febră. Mai mult, medicul estetician i-a interzis româncei să meargă la spital, deși avea dureri. După mai multe luni de chin, Ana Maria a decis să vină în țară.

La o clinică din București, medicii au supus-o mai multor intervenții, fără succes. Potrivit sursei citate, medicii români au descoperit că suferea de „fascită necrozantă”, o boală provocată de o bacterie luată din spital, scrie Libertatea.ro.

Împreună cu soțul ei, Ana Maria s-a întors în Italia și s-a internat în spitalul din Orzinuovi. Miercuri, Ana Maria Crăciun a murit la 36 de ani, cu toate eforturile medicilor de a o readuce la viață. Polițiștii italieni au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a murit Ana Maria. Potrivit anchetatorilor, principalul suspect este medicul estetician care a operat-o.