Zi de zi, tot mai mulți tineri din țara noastră demonstrează că imaginația nu cunoaște limite. Este și exemplul Cristinei Zolotaia, o tânără din Chișinău, pasionată de artă și plină de idei inedite. De curând, studenta și-a descoprit o nouă pasiune, pe care a și reușit să o pună în practică la modul cel mai frumos. Brodează tricouri cu și din suflet, iar lucrările sale au devenit în scurt timp populare în mediul virtual. Vedeți mai jos de unde se inspiră Cristina, dar și ce planuri de viitor are la acest capitol.

Cristina, am vrea să te cunoaștem mai bine. Pentru început, spune-ne câteva lucruri despre tine, dar și de unde ți-a venit ideea tricourilor personalizate?

Am 22 de ani și ador să descopăr lucruri noi, să fiu implicată în diverse proiecte. Oamenii îmi spun că sunt talentată și plină de idei. Am început a broda din marea mea pasiune pentru călătorii. Cu un buget mic, dar bine calculat am reușit să vizitez câteva țări. Pe viitor vreau să îmi îndeplinesc dorința de a descoperi și alte locuri din întreaga lume, iar pentru asta muncesc cu drag la proiectele mele.

IMG_3485

Fotograf, meșteriță și turist? Zi-ne cum le reușești pe toate și cum le îmbini atât de frumos?

Nu e prea complicat. Îmi planific din timp un orar strict și stabilesc termenele limită. Anume așa le reușesc pe toate. Uneori îmi concentrez atenția prea mult asupra detaliilor unui proiect și chiar dacă îmi răpește mult timp, pun mare accent pe ceea ce înseamnă perfecțiune. Îmi place să fac lucrurile calitativ și deosebit de restul lumii.

20258009_1922031031368159_3544014230389385967_n

Mai nou, ai uimit internauții cu tricourile pe care le brodezi. E o idee originală și nouă în țara noastră. De unde te-ai inspirat?

Arta este tot ce am în suflet și în gând. Tot ce pot transmite celor din jur într-o formă elaborată. Sursa mea de inspirație reprezintă lucrările brodate manual pe care le-am moștenit de la bunei. Depun mult suflet și străduință în fiecare lucrare brodată.

Gringășie și rafinament – ar fi, probabil, cele mai potrivite caracteristici pentru creațiile ce îți poartă numele. Cât timp îți răpește confecționarea unui astfel de tricou?

Fiecare lucrare pe care o creez e ca și cum aș face-o pentru mine. Am mare grijă la calitate și la idei ingenioase. De fiecare dată aștept cu mare nerăbdare rezultatul final și nici măcar nu observ cât timp îmi răpește un tricou brodat.

Ce îți dorești să exprimi prin ele și ce reprezintă simbolurile pe care le brodezi?

De cele mai multe ori las în ele note de folclor, insistând totuși pe o variantă mai simplă și modernă.

20264960_1921360784768517_3412655314413244046_n

Dar de unde ai moștenit darul de a broda?

Fiecare om are un telent anume. Cel mai important este ca acesta să fie descoperit. Pentru mine broderia reprezintă mai mult decât un talent. E ceea ce pot să fac cel mai bine, iar asta îmi aduce o plăcere enormă.

La moment, nu te poți lăuda cu un stock foarte mare de tricouri personalizate. Spune-ne ce scop ai pentru viitor și cum ai vrea să atragi clienții?

Îmi doresc mult să continuu ceea ce am început și să bucur ochii celor care îmi admiră lucrările. În plus, aș vrea să îmi „expun” talentul și pe alte articole vestimentare.

Ți-ai propus să faci din hobby-ul tău o afacere? Care e „prețul” muncii tale? Sau nu vei comercializa tricourile?

Lucrul manual a reprezentat întotdeauna o valoare, deseori, inestimabilă. Am început a crea tricouri pentru a le dărui prietenilor, apoi am lăsat câteva și pentru vânzare. Fiind tot mai des întrebate, am decis să merg pe această cale. Mi-am pus un scop și lucrez la realizarea lui.

Cristina, îți mulțumim mult pentru acest interviu și îți dorim multă baftă și inspirație în parcursul tău profesional!

Foto: Cristina Zolotaia photography