Pe 19 decembrie la Cantemir s-a desfășurat concursul „Miss Cantemir 2019”, un brand raional. Pentru titlul de Miss au luptat 9 concurente, 7  fiind originare din raionul și orașul Cantemir și 2 concurente din România, care au reprezentat municipiul Moineștiul și comuna Poduri.

Participantele și-au demonstrat talentul, prin intermediul a 5 probe: proba de defilare, momentul artistic, proba surpriză, proba de coreografie și proba suporterilor.

Concursul cu genericul „Frumuseţea va salva omenirea” a fost moderatorat de către Nini Pascalini, Ion Roșu, Mariana Țurcanu și Cristina Duplachi. 

Fiecare proba a fost notat cu un punctaj de la 5 la 10, concurentele fiind apreciate de un juriu competent.

Miss Cantemir este un concurs cu tradiții, care a început la liceu, a crescut la nivel de oraș, apoi a ajuns raional și în cele din urmă, international. După o stagnare de doi ani a reînviat ca pasarea phoenix cu concurente noi și talentate. Moderatorii au fost la un nivel înalt și au dat dovada de o ținută scenică decentă și de invidiat. Concurentele au fost la înalțime și au confirmat faptul că au avut dascăli extraordinari de pregătiți. Aprecierea cu note, a fost grea pentru că toate fetele au fost la înalțime. Ele din start au fost câștigătoare pentru că au avut curajul să urce pe scenă în fața la o sală arhiplină, de peste 450 de persoane. În calitate de membru al juriului, pot spune că am primit emoții pozitive și am trecut prin clipe de neuitat, ne-a spus Sergiu Butuc, membru al juriului.

Concursul Miss Cantemir, are ca scop identificarea, promovarea tinerelor talente, cultivarea dragostei faţă de frumos, dezvoltarea limbajului, depăşirea emoţilor, promovarea artei şi a măiestriei interpretative.

Pentru mine, acest concurs a fost o experiență foarte placută. Sunt foarte mulțumită de premiul obținut și sincer vorbind chiar nu mă așteptam. Miss Cantemie a însemnat o nouă ușă deschisă asupra abilităților pe care le am, reușind astfel să îmbin atât probele cu care eram obișnuită, cele de muzică, cu cele de dans, la care nu pot să spun că excelam. Prin intermediul acestui concurs am reușit să cunosc mai bine oamenii cu care lucrez de câțiva ani de zile și să învăț să îi apreciez tot mai mult. Despre schimbul de experiența aș putea vorbi probabil cateva minute bune, am fost primită într-o familie frumoasă, caldă și iubitoare. Acești oameni au reușit prin felul lor de a fi să îmi creioneze o viziune asupra lumii în care trăiesc. Am realizat că deși avem aceeși limbă sunt foarte multe lucruri diferite. Această experiență pentru mine a fost bine primită și încurajez pe oricine să treacă măcar o dată printr-o astfel de situație”, a menționant Adelina-Elena Baciu, reprezentanta municipiului Moinești, România.

În cadrul concursului de frumusețe, concurentele au avut parte și de o probă secrectă, numită „proba surpriză”, care s-a desfășurat în două etape. În prima etapă a acestei probe, participantele au improvizat un moment artistic la tematica sărbătorilor de iarnă. Cea de a doua etapă a probei secrete, a urmărit obiectivul de a scoate în evidență inteligența și creativitatea participantelor. Aceastea au răspuns la 2 întrebări, apreciate fiind răspunsurile cele mai originale.

În cele din urmă, titlul de Miss Cantemir 2019 l-a obținut o tânără de 17 ani, originară din Ciobalaccia, raionul Cantemir, Ana-Maria Angheluța.

De mică mi-am dorit să particip la acest concurs și nu numai atât, ci să iau locul întâi. Începând repetițiile aveam uneori dubii și mă gândeam că poate nu are rost să mă strădui, dar o voce interioară îmi spunea ,,trebuie să-ți îndeplinești visul“, așa că am mers mai departe. În momentul în care am fost desemnată „Miss Cantemir 2019”, mă simțeam cel mai fericit om din lume. Aveam emoții inexplicabile, atunci mi-am dat seama că într-adevăr sunt foarte bună. Succesul meu a depins în mare parte de părinții și prietenii mei, nu doar de mine. Aș vrea să le mulțumesc din suflet pentru tot ce au făcut, fără ei nu ar fi fost totul la fel de bine. Sunt recunoscătoare și juriului pentru faptul că au văzut în mine un potențial puternic. Sunt foarte mândră de mine și mă simt fericită pentru că sunt înconjurată doar de oameni cu suflet mare. Visul meu a devenit realtitate”, a mărturisit câștigătoarea.

La finalul concursului, toate participantele s-au ales cu mai multe premii din partea sponsorilor. Evenimentul a fost la a XVIII – a ediție.

Autor: ​Cristina Duplachi, cursantă ACJ

Distribuie articolul: