În timp ce tot mai mulți dintre noi acuză dureri de spate, de ochi și de falange atunci când stau în fața calculatorului, o tânără de 21 de ani, originară din China, a scris un roman întreg doar cu ajutorul degetelor de la piciorul stâng. Potrivit The Daily Mail, Hu Huiyuan a tipărit, doar cu ajutorul piciorului, un roman de 60 000 de cuvinte. 

Hu Huiyuan este imobilizată, iar unicul membru care a putut-o ajuta să-și tipărească romanul a fost piciorul său stâng. Tânăra scriitoare a scris rândurile cu viteza de 20-30 de cuvinte pe minut.

Romanul de ficțiune pe care l-a scris conține 6 capitole, iar calitățile care au ajutat-o să-și ducă munca la bun sfârșit, după cum comunică și apropiații său, sunt răbdarea și determinarea.

Părinții fetei, originari din provincia Anhui, din Estul Chinei, au declarat că tânăra nu a avut posibilitatea să meargă la școală în copilărie și că învăța lectura și gramatica doar în baza subtitrelor pe care le vedea pe ecranul televizorului.

Asta, în condiția în care la naștere, medicii le-au spus părinților că fetița nu va trăi mai mult de 10 zile. Cei doi părinți spun că medicii au stabilit diagnosticul copilului abia atunci când acesta a împlinit 10 luni.

Hu Huiyuan a suferit o paralizie cerebrală (afecțiune neurologică ce afectează mișcarea și coordonarea) din cauza căreia s-a mai putut deplasa doar în scaunul cu rotile. Mișcându-și doar capul și piciorul stâng, fata a învățat, în scurt timp, să facă orice tip de activitate care îi stătea în puteri. Și mai greu fata a învățat să vorbească. Repeta un cuvânt de 1000 de ori, până când îl învăța, după cum afirmă mama sa.

Pentru un post TV local, Hu Huiyuan a declarat că se străduie din răsputeri să se concentreze atunci când muncește la ceva, pentru că dizabilitatea locomotorie a învățat-o ce înseamnă răbdarea.

Eu nu sunt un geniu, pot doar să mă concentrez foarte bine. Când ai un asemenea handicap, înțelegi ce însemnă răbdarea. Nu oricine poate tasta cu piciorul. Sunt fericită că am posibilitatea să scriu și să comunic cu diverși oameni interesanți”, a declarat tânăra scriitoare. 

Foto: europics/n

Distribuie articolul: