O tânără a parcurs un maraton cu un pui de cățeluș în brațe, după ce l-a găsit în timpul cursei și a hotărât să nu-l lase de izbeliște. Cei doi au trecut împreună linia de finiș, ulterior sportiva a adoptat micuțul pui.

În timpul cursei de 42 de km din Ratchaburi, vestul Thailandei, Khemjira Klongsanun a observat că ceilalți participanți la maraton au ocolit cățelușul. Aceasta a micșorat pasul și s-a apropiat de micul patruped, care tremura cumplit. Şi-a dat seama imediat că acesta era pierdut sau abandonat, din lipsa caselor din apropiere şi se temea că nu va supravieţui în „sălbăticia străzii”.

„Mi s-a părut că era pierdut. Nu erau case, nici alți câini, nici oameni în jur. Așa că am luat căţelul, doar ca să-l scot din mediul nesigur”, a spus sportiva.

Cățelușul s-a dovedit a fi un pui din rasa Bangkaew, o rasă de câine asiatic. Sportiva a luat animăluțul în braţe şi a verificat dacă nu este rănit, iar apoi l-a luat cu ea, ţinându-l într-o mână. Astfel, cei doi au parcurs împreună distanța rămasă şi au trecut cu brio linia de sosire, unde au primit aplauze și mesaje de încurajare.

„A alerga aproape 20 de kilometri cu un câine în braţe a fost cu adevărat o provocare. A fost de două ori mai obositor decât un maraton normal, dar am făcut-o oricum doar pentru că era adorabil”, spune maratonista.

După ce a parcus cu succes distanța de 42 de km, tânăra a adoptat puiul şi i-a pus numele Chombueng.

„Ar putea dura ceva timp ca el să se adapteze. Dar Chombueng este un băiat foarte inteligent. Sunt sigur că va trăi fericit cu noi”, mai adaugă sportiva, potrivit presei străine.

Distribuie articolul: