Accesoriile handamade vorbesc întotdeauna despre autori, ori calitatea, mesajul și materialele folosite sunt oglinda celui care le meșterește. Pe Alina Druță o citești în fiecare centimetru de dantelă sau mărgea prinsă acolo unde simte autoarea. Impresionant e că pentru Alina, handmade-ul nu reprezintă un efort, ci un mod de relaxare și împlinire. Studiază la ASEM și ne-a vorbit despre seducția feminină, care, deseori, se află la distanța de doar un accesoriu!

1Dragă Alina, cum se face că o studentă înmatriculată la Economie are o pasiune atât de artistică? Cum ai acceptat provocarea handmade-ului?

Sincer, nici eu nu m-am gândit niciodată ca voi studia economia. Oricine mă cunoaște înainte de facultate, mă întreaba cum de am facut o asemenea alegere. Eram total focusată pe design vestimentar, când pur și simplu, în ultimul moment, mi-am schimbat alegerea, inexplicabil.

Am iubit dintotdeauna să creez ceva, însă fiind o fire căreia îi plac provocările, am hotărât să-mi demonstrez că pot crea o conexiune reușită între economie și artă.

Provocarea handmade-ului a început încă din liceu, după ce mi-am făcut un guleraș din mărgelușe. Una dintre colegele mele a rămas fascinată de el și m-a rugat să îi fac și ei unul asemănător. Cred că acela a fost primul imbold de a-mi transforma hobby-ul într-o mică afacere.

Deoarece clienții sunt cei mai buni ambasadori ai meșterilor handmade, cine sunt clientele care aleg creațiile tale; care este profilul lor?

Clientele mele sunt persoane care fac parte din domenii foarte variate, începând de la fashion bloggerițe, la femei de afaceri. Pe multe dintre ele din pacate nici nu reușesc să le cunosc, pentru că se afla în diferite țări ale lumii.

12871503_516053491912953_3754416850920302634_n

Ce accesorii extrem de actuale recomanzi fashionistelor pentru acest sezon?

După cum deja ați observat, choker-ele sunt cele mai căutate accesorii ale momentului. De asemenea, un trend care chiar îmi place este să porți un singur cercel sau cercei asimetrici, diferiți. Îti conferă un aspect ușor dezordonat, dar chic și cu siguranță atrage priviri. Aș mai puncta și o noutate la capitolul brățări: în sezonul toamnă-iarnă 16/17 se poartă brățări statement peste mănuși.

2

În ceea ce privește chocker-ul, mulți stiliști spun că are o istorie controversată. Cum crezi, merită să privim spre conotațiile sale negative din trecut?

Nu-mi permit să comentez prea mult acest subiect, mai ales că în istoria choker-elor se regăsește prințesa Alexandra a Danemarcei (care purta asemenea bijuterii pentru a ascunde o cicatrice de pe gât) și multe alte femei cu sânge albastru.

Choker-ele, la un moment dat, erau purtate ca o emblemă al elitei, fiind făcute din cele mai prețioase pietre. Însă într-adevăr, nu putem nega și nici ascunde că choker-ele erau considerate un semn distinctiv al prostituatelor și lesbianelor, însă cred că ține de persoană… Cine și ce parte a paharului dorește să vadă.

Cum reușești să îți găsești timp pentru creație?

În general, sunt o persoană destul de organizată, ceea ce mă ajută să îmi împart timpul în așa fel, încât să reușesc tot ce mi-am propus. Dar mai există un factor care mă influențează mult: handmade-ul pentru mine nu este un efort, așa că imediat ce scap de obligațiile zilnice, mă așez la masa de lucru pentru a mă odihni muncind.

8

Ce ai învățat despre senzualitatea femeilor, de când te dedici creației de accesorii?

Am învățat un lucru extrem de previzibil: femeia chiar iubește să se simtă senzuală. Și zic „să se simtă” anume datorită faptului că dacă nu se simte ea astfel, nu o va face nimeni. Atunci când poartă ceva ce îi place, devine punctul de reper. Încrederea în sine pe care o emană, e simțită de toată lumea.

6

Ce nume poartă accesoriile dantelate, destinate zonei decolteului și care e rolul lor?

Eu le numesc „accesorii pentru corp”. Și dacă tot vorbeam de senzualitate… Femeia iubește să arate totul și totuși nimic. De aceea am și creat un asemenea acesoriu. Este un detaliu care, la prima vedere, nu are sens, însa în combinație cu o bluză amețitor de decoltată, îți oferă acel aspect senzual, dantela însăși fiind criteriul de bază.

14305466_558298221021813_8830166925688718273_o

Cine sunt oamenii cărora ai dori să le mulțumești pentru inspirație, sprijin și curaj? Le poți lăsa un mesaj pe această cale.

Prima persoana căreia îi mulțumesc pentru tot succesul meu actual este mama mea. Ea a fost acea presoană care m-a suținut și mă susține în continuare, atât din punct de vedere financiar, cât și spiritual. Apoi este iubitul meu, care în ciuda faptului că este băiat, mă ascultă mereu cu interes, când îi povestesc depre planurile mele grandioase în materie de bijuterii. Și nu în ultimul rând clientelor mele… pentru că anume ele sunt motivul pentru care creez și mă dezvolt zilnic. Vă mulțumesc și vă iubesc!

9

Te rugăm să lași un mesaj și pentru fiecare dintre cititoarele atrase să deschidă acest interviu!

Nu uita că „viața este prea scurtă ca să porți bijuterii plictisitoare”! (Irance Alexander)

Îți mulțumim și îți urăm succese mari, Alina!

3

Foto: Sofia Golovinscaia SophieDreamAlina Druta Accessories

Distribuie articolul: