Căutarea iubirii pe internet este o etapă depășită. Acum și căsătoriile, tot în mediul virtual se fac. O confirmă o femeie din Siria care s-a măritat online cu un bărbat din România. Deși l-a văzut doar pe skype, femeia este convinsă că a pus mâna pe ultima ei șansă de a se căsători. Asta pentru că, spune ea, în Siria nu au mai rămas bărbați.

Tânăra de 28 de ani a declarat pentru Albawaba News Zainab că alesul inimii ei este de două ori mai mare decât ea și are două fete adolescente. Femeia a mai spus că deja de șapte luni așteaptă să primească viza pentru a putea merge în România la soțul său.

„Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici. Această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a adăugat ea.

Zainab şi soţul ei Imran, de 54 de ani, s-au cunoscut pe Facebook. Ei au vorbit pe WhatsApp şi Skype timp de o lună înainte de a decide să se căsătorească şi să înainteze actele pentru că ea să imigreze în România.

Unele tinere prefera să facă ceremonia de căsătorie prin Skype, în cadrul căreia participa un notar, mireasa, mirele, părinţii şi martori. După ceremonie, soţia sau un avocat ia contractul şi îl înregistrează la tribunal pentru a fi legalizat şi pentru a putea începe să lucreze la actele de emigrare.

Sursa: AGORA