După un accident cu bicicleta, în munți, scufundătoarea finlandeză Johanna Nordblad risca să îi fie amputat un picior ca rezultat al necrozei, ceea ce înseamnă moarte a țesuturilor provocată de întreruperea circulației sangvine, de infecții. Ca parte din tratament, ea a început să se scufunde sub apele înghețate ale Arcticii.

La început durerea era insuportabilă, o adevărată agonie. Astăzi ea deține recordul mondial la sportul pe care a ajuns să îl iubească. Regizorul britanic Ian Derry a urmat-o într-una din scufundări ca să realizeze un scurt film documentar pe care îl caracterizează ca ceva ce taie răsuflarea. Această lucrare, potrivit National Geographic, e o poveste care va schimba lumea.

„Nu există loc pentru frică. Nu există loc pentru panică sau greșeli. Sub gheață ai nevoie de control total asupra locului, timpului și trebuie să ai încredere în tine însuți complet. Când poți face toate astea, poți găsi o altă lume: atât de liniștită, atât de frumoasă, nemărginită și izolată”, sunt cuvintele Johannei care înoată sub gheața ce pare să nu aibă sfârșit.

Vezi filmulețul care ar putea să te facă și pe tine să crezi că noi nu știm mai nimic despre puterea umană și perfecțiunea naturii:

Sursa: adventure-journal.com

 

Distribuie articolul: