Născută în Kaliningrad, Rusia, Tanja sa mutat în Estonia cu familia ei, la vârsta de doar două luni. Astăzi Tanja este acasă în Estonia, e un artist mult iubit și un model de urmat în țara sa de origine – speră că și în întreaga Europă. „O adevărată perlă prefabricată” – așa o numesc estonienii pe Tanja, declarând că artista a muncit din greu ca să fie astfel numită. Are un CV gros ca o carte de telefoane.

Fiecare fetiță din Estonia vrea să-i semene ei

„Tanja este un artist de talie mondială”, a declarat Timo Vendt, cel care a scris piesa „Amazing”, cu care interpreta va urca pe scena de la Copenhaga. „Am lucrat cu ea timp de 11 ani, dar ea încă reușește să mă surprindă!”. Tanja a început lectiile de dans la vârsta de patru ani, iar foarte curând îi convinge pe toți că trebuie inclusă și în grupul de cântat.

Estonia

Astăzi, fiecare fetiță din Estonia vrea să fie ca Tanja. Performanțele ei la show-ul TV „Your Face Sounds Familiar” i-a cimentat locul printre cei mai admirați prezentatori din țară. „Această combinație uimitoare dintre abilitățile ei vocale și de dans o face pe Tanja atât de unică”, spune producătorul TV, Kaupo Karelson. Mii de oameni au văzut-o pe Tanja pe scena teatrului în spectacole muzicale, cu energia ei fără margini. Ea a jucat în producții precum: Chicago, Fame, The Phantom Of The Opera, Snow White, Hair and Kiss of the Spider Woman, Cabaret (în rolul lui Sally), The Last Cowboy (în rolul lui Lucy) și Thriller – Tribute to Michael Jackson.

Spune o poveste prin dans
Tanja a mai participat în 2002 la preselecția pentru ESC, ca membru al trupei Nightlight Duo, clasându-se a doua în finala națională. Deoarece are o școală de dans, a fost și profesoară de coregrafie, a vizionat multe show-uri TV din Europa, Tanja știa sigur că punerea în scenă implică dans contemporan, mișcare și fantezie. „A fost nevoie de o mulțime de repetiții pentru a atinge fluență, trebuia să cânt și să dansez în același timp”,  dezvăluie Tanja. „Vrem să arătăm oamenilor că pot să vă spun o poveste prin dans”.

Estonia

Aproape toată lumea o știe pe Tanja dansând și cântând, dar puțini știu că ea este, de asemenea, și un bucătar entuziast – unul cu o înclinație pentru salate… și prăjituri! Tanja nu gătește atunci când este tristă sau supărată, ea știe că nimic bun va ieși. Dar există un remediu care să o țină mereu în formă: „Scena! Publicul!”, spune ea. „În momentul în care am ieșit pe scenă, mă simt mereu uimitor!”

Estonia

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: