O naștere mai puțin obișnuită a avut loc în republica rusă Iakutia. O tânără însărcinată în ultimul trimestru a născut chiar într-o pădure de taiga, în apropierea urșilor și a altor animale care puteau să atace mama și nou-născuta.

Potrivit presei ruse, gravida însărcinată în de săptămâni are 26 de ani, iar în acea zi plecase la pescuit împreună cu sora și soțul ei. Bărbatul a pornit cu ea spre spital, însă mașina a rămas blocată pe drum, motiv pentru care femeia a fost nevoită să rămână în pădure alături de soră, până când soțul avea să întâmpine medicii. Și toate astea, la temperatura de doar 5 grade Celsius.

Sora mea vorbea la telefon cu salvatorii și ei îi spuneau cum trebuie să respir corect. Așa am născut. Direct pe pământ”, recunoaște femeia, pentru publicația rusă KP.ru.

Medicii au reușit să ajungă la locul nașterii abia peste 3 ore, după care au tăiat cordonul, i-au oprit hemoragia mamei și au încălzit-o pe nou-născută. Polițiștii, la rândul lor, au fost nevoiți să împuște în aer, pentru a alunga urșii care dădeau târcoale acelor locuri.

În prezent, starea de sănătate a mamei și a fetiței e relativ satisfăcătoare.

Copilul cântărește 3490 de grame și măsoară o lungime de 52 cm.

Foto: serviciul de presă al minzdrav.sakha.gov.ru

 

Distribuie articolul: