„Ești grasă și hidoasă. Încetează să mai mănânci. Sinucide-te!”. Sunt cuvintele pe care Patricia Blaj le aude de o viață. Tot cu ele își începe și postarea în care se întreabă dacă te mai poți simți bine în pielea ta, când societatea vrea să te convingă că n-ai niciun motiv să o faci. Tânăra a inițiat o campanie care susține persoanele care sunt de factură mai plinuțe și are pentru ele zilnic mesaje motivaționale și poze frumoase.

Proiectul ei a început cu o confesiune, despre ce înseamnă să fii bullied pentru felul în care arăți, și cu o ședință foto neretușată. Ambele aduc în atenția mainstream-ului plin de sclipici frumusețea necomercială, aceea care rezistă cu greu în lumea dubioasă a fashion-ului.

out 2

Textele Patriciei vorbesc despre paradoxul de a crește, nevoită să te aperi constant de remarcile oamenilor, plini de idei despre cum ar trebui să arate femeile, asta în timp ce tu însăți ești, de fapt, pasionată de industria beauty.

out 3

The OutsiderZ este o platformă media cu o abordare dură, dar glossy în același timp, dedicată tuturor celor care se simt respinși pentru felul în care arată/simt/gândesc. Iar asta e o inițiativă pe care o găsesc plină de utilitate, dacă ne gândim la numărul îngrijorător de mare de europeni, agresați doar pentru că sunt diferiți.

Foto: The OutsiderZ

Sursa: Vice.com