Ce este o rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, dacă nu o treaptă spre normalitate. O normalitate în care susținem, cerem, iar uneori chiar impunem dreptul unei rampe de a fi acolo unde trebuie să fie. Acum avem ocazia să susținem construcția uneia.

O școală prietenoasă, deschisă tuturor copiilor, a lansat pe Guvern24 o campanie de strângere de fonduri, necesare pentru instalarea unei rampe de acces destinată copiilor cu nevoi speciale din această instituție. Necesitatea unei astfel de rampe a venit din nevoia de a adapta școala la necesitățile tuturor elevilor, după ce a făcut trecerea de la școala tradițională la cea incluzivă.

Mai mult de jumătate din suma necesară s-a strâns deja. Și doar prin efort financiar comun inițiativa ar beneficia de resursele financiare necesare.

Vorbim despre Liceulul Teoretic „Mihail Bârcă” din comuna Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Liceul abordează procesul educativ într-un mod dinamic și atractiv. Școala primește orice elev, îl valorifică, și îl face să se simtă ca acasă. Este o școala ideală unde, toți elevii vin cu plăcere și sunt stimulați să-și atingă maximul potențial. Drumul parcurs pentru a deveni o școală de succes a fost lung și dificil. Un aspect important în acest proces a fost trecerea de la școala tradițională la cea incluzivă. Devenind o școală incluzivă, instituția nu se rezumă la simpla plasare sau integrare a copiilor cu dificultăți de învățare și socializare, dar și la asigurarea tuturor condițiilor necesare copiilor cu dizabilități locomotorii.

Pentru a avea acces în instituție, acești copii au nevoie de o rampă, deoarece urcarea scărilor provoacă disconfort atât fizic, cât și pshihologic.

Rampa de acces va fi utilă nu doar pentru copiii instituționalizați la etapa actuală, dar și pentru alți beneficiari cum ar fi: persoane în etate, persoane cu dizabilități locomotorii din comună; deoarece, în liceu, se desfășoară activități culturale, sociale în cadrul cărora participă toată comunitatea.

Pentru a susține construcția rampei, puteți dona expediind un SMS cu textul 438 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și Unite), sau online pe Guvern24.

Haideți să donăm și să ne vedem cu bine pe o treaptă mai aproape de normalitate.

disclaimer caritate

Distribuie articolul: