La multe trucuri recurg profesorii, pentru a face accesibilă materia predată la școală, însă ceea ce a făcut neurologul Nancy Kanwisher, pentru a preda o temă legată de creierul uman, chiar merită expresia „Jos Pălăria”. Pedagogul s-a ras pe cap în cadrul unei lecți video, după care, a fost modelul pe scalpul căruia au fost prezentate diferite zone ale creierului uman!

Nancy Kanwisher este neurolog și este profesoară. Din dorința de a-i impresiona pe studenți, femeia a distribuit pe pagina sa web, o lecție video prin care și-a dorit să atragă atenția spre știință. Lecția a fost intitulată „The Neuroanatomy Lesson” și a fost distribuită pe internet.

„Consider că este o datorie a noastră, a oamenilor de știință, să împărtășim lumii cunoștințele noastre. Putem face asta scriind cărți sau distribuind înregistrări video pe un anumit site. Creierul uman nu este o mașinărie de uz general, în schimb este alcătuit fin diferite părți, fiecare răspunzând de probleme specifice”, declară Nancy Kanwisher.

Stând în fața unei camere de filmat, Nancy și-a tăiat părul de pe cap în direct, după care, asistenta acesteia i-a desenat pe scalp liniile circumvoluțiunilor cerebrale. Folosind markere colorate, asistenta a desenat, pe scalpul profesoarei, și centrii nervoși din creier, care răspund pentru anumite funcții nervoase în organism. Acest experiment a fost realizat de dragul științei, pentru ca studenții să înțeleagă exact localizarea diferitor centri importanți din creierul uman.

„Oamenii de știință fac multe lucruri sărite de pe fix, pentru că știința este o aventură. Rasul pe cap este de asemenea o aventură. Pentru ca învățătura unui pedagog să aibă efect, profesorii trebuie să dețină înclinații teatrale. Am făcut acest lucru nu doar pentru a arăta o modalitate originală de enumerare a părților creierului, dar și pentru a descoperi componentele de bază ale minții umane. Este un mod de a descoperi cum gândesc oamenii și ce fel de minte au!”, spune neurologul.

„A fost distractiv, iar părul va creștre înapoi. Până la urmă, cui îi pasă de asta?”, mai spune Nancy Kanwisher, pentru BuzzFeed.

Distribuie articolul: