Varza murată este unul dintre alimentele folosite pentru a da un plus de savoare mâncărurilor, însă acest produs culinar nu este doar gustos, ci prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.

Printre aceste beneficii se numără cantitatea mare de vitamina C conţinută ( o porţie pe zi asigură doza zilnică recomandată), proprietăţile anticancerigene ( intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism) şi capacitatea de a lupta cu ulcerul peptic (s-a dovedit că sucul de varză crudă este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic).

De asemenea, s-a constatat că glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative, iar procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

 

Distribuie articolul: