Îmbrăcată într-un costum alb, extrem de mulat, cu o cască pe cap, Maja Kuczynska se rotește furios înainte de a executa o serie de mișcări din gimnastică, frumos completate cu piruete elegante din balet.

La ora trei noaptea, tânăra de 17 ani din Polonia, Maja Kuczynska, se antrenează într-un tub imens cu aer. Își perfecționează cele mai noi mișcări. Ea este una din puținii sportivi din toată lumea, pioneri în domeniul skydiving de interior. În acest gen de sport elementele de acrobație se combină cu cele de dans.

Maja-Kuczynska

Foto: IndoorSkydiving.World

Vântul poate atinge o viteză de 300 km/h în tunel, astfel încât menținerea controlului asupra mișcărilor necesită o putere imensă și o precizie impecabilă.

„Eu merg în acel tunel și creez ceva ce nimeni nu a mai văzut”, declară Maja.

Maja a luat bronzul la o competiție internațională importantă, „The Wind Games 2017”, care s-a desfășurat luna trecută în nord-estul Spaniei, în Empuriabrava. Astăzi, în întreaga lume, există doar circa 20 de oameni care practică skydiving de interior. Maja va participa la Campionatul Mondial de Indoor skydiving care se va desfășura în Montreal, Canada. Urmăriți-o în filmulețul de mai jos, o să vă lase fără replică!

Distribuie articolul: