Caz surprinzător în Rusia! Niște oameni necunoscuți au abandonat un nou-născut într-o cutie de carton chiar în preajma unor tomberoane de lângă o casă de locuit. În ciuda frigului de afară, micuțul a supraviețuit grație unei pisici fără adăpost, care s-a cocoțat pe burta copilului și i-a ținut cald preț de câteva ore. Partea bună e că micuțul identificat nu a răcit deloc, iar pisica, cel mai probabil că își va găsi un adăpost. 

Animalul salvator s-a dovedit a fi o pisică de rasă siberiană (numită Marsha), fără adăpost, din orașul Obninsk, felina reușind să devină eroină după ce a reușit să salveze viața bebelușului abandonat, care era părăsit într-o cutie de carton. The New York Post, Washington Post sau The Mirror sunt doar câteva dintre publicațiile care au scris despre bebelușul salvat. 

Potrivit unei publicații rusești locale, micuțul de 2 luni a fost părăsit chiar lângă tomberoanele de lângă o casă de locuit. Auzind strigătele nou-născutului, pisica s-a apropiat de acesta și l-a încălzit preț de câteva ore, încercând chiar să atragă atenția trecătorilor cu mieunatul său. Eforturile animalului, în sfârșit, se soldaseră cu succes. Cea care a găsit băiețelul cu pisica așezată pe pieptul său s-a dovedit a fi o femeie localnică, pe nume Nadezhda Makhovikova.

După ce a fost identificat de trecători, copilul a fost transportat imediat la spital, medicii constatând că e absolut sănătos și că nu prezenta absolut niciun semn de îngheț. Asta, în timp ce temperatura de afară, în acea zonă a Rusiei, cobora cu mult sub zero grade.

Copilul a fost lăsat afară timp de câteva ore, dar datorită pisicii, nu a înghețat deloc și a trecut cu bine peste această experiență”, a declarat purtătorul de cuvânt de la spitalul la care a fost dus bebelușul, pentru Central European News. Medicii de la spital afirmă că imediat după ce copilul a fost luat de salvatori, pisica s-a îngrijorat și le-a luat urma.

Presa rusă scrie că pisica a fost recompensată cu mâncare, iar acum, și-ar putea găsi o locuință nouă. Voluntari de a o lua spre adopție s-au găsit atât în țară, cât și în străinătate.

După acest caz surprinzător, care a atras și atenția presei internaționale, Daily Mail scrie că băiețelul a fost salvat de către o „nașă cu blană”.

Distribuie articolul: