Oana Befort este o tânără ilustratoare de origine română, stabilită în SUA, pe care am descoperit-o în Instagram. Inventează povesti, semn că nu are limite nici în ceea ce privește sursele de inspirație, nici în privința stilului pe care îl abordează. Într-un interviu acordat pentru MolDeco, Oana vorbește despre cât de important este să-ți găsești propria vocație și să valorifici talentul cu care te-ai născut.

Pictura „asta nu ți-i trali vali”

„Am fost atrasă de artă și desen încă de mic copil. Dragostea pentru artele vizuale a crescut pe măsură ce am crescut și eu. Am urmat cursurile liceului de artă din orașul în care am crescut, iar mai apoi am luat decizia de a studia Graphic Design la Universitatea de Arta din București. După 6 ani am continuat cu un Masterat în Graphic Design și Comunicare Vizuală. Încă din timpul facultății am lucrat în agenții de publicitate, iar după câțiva ani am decis să încep o nouă aventură, aceea de a fi mamă și freelancer. De atunci și până azi jonglez cu diferite roluri pe care le „joc” așa cum pot mai bine, în funcție de priorități și context.”

Motivele folclorice – etern valabile

„Temele pe care sunt axate ilustrațiile mele vin din pasiunile lăuntrice și din dragostea pe care o am față de natură, elementele botanice, animale, oameni sau motive folclorice. Probabil că multe dintre ele își au rădăcinile din copilărie și în general tind să le idealizez, cum ar fi motivele folclorice cu inspirație românească. Nu știu dacă aș putea pune degetul doar pe ceva anume ce îmi place să ilustrez în mod deosebit, dar dacă există o coerență în ceea ce postez, probabil alea sunt.”

Cum vine muza

„Mi-ar plăcea mult să am un ritual, dar deocamdată mă adaptez în funcție de ritmul familiei mele. Ideal aș vrea să pot mereu să mă trezesc în fiecare dimineață foarte devreme și să lucrez câteva ore până se trezesc cei mici. De multe ori stau să lucrez seara târziu, sau la amiază în timp ce fetița mea doarme sau se joacă, iar băiețelul este la scoală. Câteodată îmi place să ascult muzica în timp ce lucrez iar câteodată prefer liniștea.”

A trăi din artă – realitate!?

„Mi-am dorit mereu ca „job”-ul meu să fie cumva legat de artă, pentru o perioadă am crezut că voi lucra mereu de la un birou într-o agenție de advertising sau design. Nu cred că mi-am imaginat că voi lucra de acasă, dar mă bucur că o pot face.  Suportul și încurajarea soțului meu înseamnă foarte mult pentru mine și mă bucur că putem fi o echipă, respectându-ne și încurajându-ne în rolurile pe care le avem la munca fiecăruia sau în rolul de părinți.”

Interviul complet, dar și alte creații ale Oanei le vedeți pe molDeco.md

Distribuie articolul: