Din câteva fructe de avocado poţi pregăti o delicioasă supă de vară, care este o alternativă la “ocroşca” sau “gaspacio”. Cu ajutorul unui blender vei obţine o mâncare răcoroasă, care te va hidrata în zilele toride. Preţul unei porţii: 40 lei

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 2 fructe de avocado mari şi bine coapte
  • 250 grame creveţi
  • 200 ml frişcă 35%
  • 2 ouă
  • 300 ml supă de pui (dintr-un fileu de pui, 500 gr.)
  • 3 linguri suc de lămâie
  • câte o legăturică de mărar şi pătrunjel
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingura sos de soia
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:
Taie fileul de pui fâşii

Pune-l la fiert într-un vas cu 1 l apă şi puţină sare. Carnea se fierbe până este gata. Apoi o scoţi de pe foc o torni intr-un vas şi o laşi să se răcească.
Creveţii îi decongelezi, îi cureţi de cochilie şi maţul de pe spinare:

Ii pui într-un vas cu o marinadă din 1 lingură ghimbir ras, 3 căţei usturoi pisat sau tăiat mărunt, 1 lingura sos de soia şi 3 linguri suc de lâmie.

 

Lasă totul pentru 10 minute. Încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie şi răstoarnă creveţii cu tot cu marinadă în tigaie. Căleşte-i pe ambele părţi, a câte 1- 2 minute, la foc mediu.

Se iau de pe foc şi lasă-i să se răcească.
Sparge 2 ouă într-un vas şi amestecă-le bine cu 2-3 linguri de frişcă. Încinge uleiul în tigaie şi toarnă compoziţia din ouă bătute cu frişcă până se face un scrob obişnuit.

Ia de pe foc şi pune scrobul într-o farfurie plată pentru a se răci.
Taie fructele de avocado în jumătate, scoate-le sâmburele şi curăţă coaja. Miezul îl tăi mărunt, îl pui într-un vas şi adaugi sucul de lămâie.

În compoziţia data adaugi pătrunjel şi mărar tocate mărunt. Adaugă 300 ml zeama de la pui şi 150 ml frişcă. Totul amesteci cu blenderul până obţii o cremă moale. Condimentezi cu sare si piper după gust.

Ornarea:

Într-un bol torni crema obţinută din avocado, iar în mijloc pui o lingură de frişcă şi puţin scrob. Peste scrob se pun creveţii. Se înfrumuseţează cu mărar. După preferinţă poţi folosi în supă şi carnea de pui fiartă.

Poftă bună!
Avocado conţine acid oleic, aceeaşi grăsime regăsită şi în uleiul de măsline. Acidul oleic este o grăsime care te poate ajuta să-ţi controlezi nivelul colesterolului.

Distribuie articolul: