Chiar dacă luna ianuarie s-a încheiat, iar noi am pornit o altă Campanie deja, mămicile continuă să ne expedieze poveștile triste și fericite ale nașterilor în Republica Moldova. O istorie similară a venit de la Maria, care ne povestește prin ce injosiri a trecut la prima naștere și cât de bine s-a simțit în cazul celei de-a doua. Vedeți povestea ei #Cumamnăscut mai jos:

„Aș vrea foarte mult să povestesc cum am născut!
Am trecut prin experiență a două nașteri, ambele la CMC. Prima naștere din păcate nu a fost plină doar de evenimente frumoase. Fericirea de a fi părinte și de a sorbi din acest statut mi-a fost umbrită de medici incompetenți, pentru care erau mult mai importanți bănuții puși în buzunar, decât felul în care se simte o proaspătă mămica la prima sa naștere.

Procesul nașterii a fost unul foarte greu, cu mici complicații în cazul meu, dar într-un final am reușit să aduc pe lume un copil sănătos de 3960 gr, o fetiță. Medicul care mi-a asistat nașterea a fost ok, și-a făcut profesionist treaba, doar că a fost puțin agresivă pe parcursul nașterii și la final când copilul să născut m-a întrebat puțin ironic dacă mi se pare că am născut ușor. Copilul nu mi la pus pe piept. După ce i-au aspirat căile respiratorii neonatologul l-a luat în brațe și mi la adus să îl văd. De emoții și fericire am întins mâinile spre copil să îl ating. Nu pot să va redau ce urât mi-a răspuns doamna, de parcă copilul acesta nu era al meu. M-am simțit atât de umilită :(.

Experiență mea urâtă a continuat și după ce m-au transferat în secție. Neonatologul aștepta bani și când vedea că nimic nu îi dau se comporta din ce în ce mai urât. Când m-am externat, mi-a scris în extras că nu am vrut să îmi alăptez copilul și el a scăzut foarte mult în greutate. Ca să înțelegeți: am născut de 3960 și ne-am externat cu 3780.

După această experiență când am rămas însărcinată cu al doilea copil am zis că nu mai vreau așa atitudine și că o să caut un medic bun, care o să mă susțină și își va face treaba bine. După multe căutări și recomandări l-am ales pe Domnul Scarlat Vadim, și nu regret că l-am ales.
La 35 de săptămâni am fost la prima vizită.  Atât analizele, cât și eco erau bine, doar că urma să nasc un bebe macrosom. El m-a liniștit, a zis că naștem natural, mai ales că sunt la a doua naștere și că nu e cazul să îmi fac griji.

Tot bine și frumos până la 38 de săptămâni, când am avut primele contracții neregulate, dar care erau destul de dureroase. L-am sunat pe el, m-a trimis la secția de internare – acolo îmi spun că nici gând de naștere :). Ca să fiu sub supraveghere m-au internat în staționar și au început investigații, am stat acolo o săptămâna. Cu contracții din 10 în 10 minute, dar care nu evoluau! Într-un final m-au externat și am mers acasă fără că să se declanșeze nașterea, în tot acest timp sub strictă supraveghere a medicului.

 

Am ajuns în ziua când am împlinit 40 săptămâni de sarcină, având eco cu confirmare că am bebe de peste 4 kg a fost luată decizia să provoace nașterea. Pe timpul contracțiilor dnul medic a fost alături, m-a susținut și încurajat, când a venit momentul nașterii s-a implicat cu profesionalism în tot procesul, m-a ajutat și am născut cu bine un copil sănătos de 4620 gr. Îi sunt recunoscătoare pentru maestria și profesionalismul cu care m-a tratat și îi mulțumesc din suflet pentru tot. Indiscutabil e un medic de la Dumnezeu!”

Echipa noastră a Realizat un sondaj pe pagina EA.md de Facebook. Vedeți unde alege să nască o femeie, la stat sau la privat?

Distribuie articolul: