O nouă piesă care vorbește despre realitatea din țara vecină, de astă dată lansată de CRBL – “România nu-i jucăria ta”. Videoclipul şi piesa “Romania nu-i jucăria ta” vorbesc despre valorile cu care România are ceva de spus în lume şi atrag atenţia asupra aspectelor neplăcute ale societăţii contemporane.

Filmat în alb și negru, videoclipul regizat de Black Film prezintă oameni simpli în acțiuni ce demonstrează patriotismul și luptă pentru o țara frumoasă și apreciată, dar și clădirile cu o arhitectură impresionantă cu care Bucureștiul și România se poate mândri oriunde.

Mesajul pe care CRBL vrea să-l transmită românilor nu este unul politic, ci unul al schimbării. Artistul s-a gândit la oamenii de la care avem ceva de învățat, dar care nu mai sunt printre noi: Gheorghe Botezatu (Șef de echipă pentru misiunea Apollo), Spiru Haret („un crater pe lună și azi îi poartă nume”), un institut în Otopeni, Ana Aslan („unde celebrul Charlie Chaplin s-a tratat cu Gerovital”) și Smaranda Brăescu (parașutist de frunte).  

 

Compus de Andreianu Eduard și Cristian Onuț și lansat de 1 decembrie, single-ul „Romania nu-i jucăria ta” va deveni cu siguranță un imn informal al românilor de pretutindeni, la fel ca piesa „Vreau o țară ca afară”. Refrenul interpretat de niște copii îi oferă single-ului o tentă mai sensibilă și accentuează valoarea patriotică a oamenilor, dar și lucrurile care mai trebuie îmbunătățite în Romania.

 Sursa: Topromanesc.ro

Distribuie articolul: