S-a inventat acadeaua care te scapă de sughiţ. Această bumboană a fost inventată de Mallory Kievman, o fată de 13 ani, din Statele Unite ale Americii, scrie New York Times.
Dacă până acum credeai că sughiţul este o problemă care nicidecum nu poate fi rezolvată, uite că cineva s-a gândit şi a găsit remediul uşor şi rapid de a scăpa de acestă problem enervantă. Acadeaua a fost inventată de o fată de 13 ani, din Statele Unite ale Americii, care şi-a prezentat remediul la o convenţie dedicată copiilor inventatori.

Tinerei Mallory i-a venit această idee după ce s-a confruntat cu un acces de sughiţuri, care nu la putut opri cu nimic. Ea a început să facă produsul în bucătăria ei, în vara anului 2011. Ingredientele de bază sunt zahărul şi oţetul de mere, pe care în urma amestecului le-a transformat într-o acadea. Aceasta are un gust acru dar acţionează foarte eficinet în oprirea sughiţului.

“Din câte am citit, gustul acru stimulează o serie de nervi din interiorul gurii şi gâtului care sunt responsabili pentru reflexul sughiţului”, spune Mallory.

Tînăra inventatoare şi-a testat remediul pe rude şi prieteni şi spune că acesta are o rată de succes de 90%. Juriul concursului, unde a fost prezentată acadeaua, a desemnat o echipă de la secţia economică a Universităţii din Connecticut să o ajute pe Mallory să-şi transforme ideea într-o afacere.
Mallory este creatorul de “Hicuppops”, o acadea concepută pentru a opri sughiţul. Fata a fost apreciată ca cel mai mare potenţial de brevet la Convenţia din 2011.

Tatăl lui Mallory, Adam Kievman, spune că “Hiccupops” a primit solicitările clienţilor, investitorilor, şi distribuitor din întreaga lume.

Mallory recunoaste că are orientare în afaceri de la tatăl ei, Adam, care este un executiv de resurse umane de la o companie farmaceutică.

Distribuie articolul: