Ultima dată, atributul de „chip perfect” presa îl folosea prin anii 2000, cu referire la actrița, pe atunci în ascensiune, Catherine Zeta-Jones, proaspăt căsătorită cu actorul veteran Michael Douglas. Vorbim de chipul perfect, conform proporţiilor internaţionale ale chirurgilor, care stabilesc ce distanţă trebuie sa fie între ochi, gură, frunte şi bărbie pentru a avea o faţă perfectă. Locul actriței din „Traffic” a fost luat de Florence Colgate, o studentă din Marea Britanie, anunță Daily Mail. Florence Colgate, o studentă de 18 ani din Marea Britanie are proporţiile perfecte pentru ochi, gură, frunte şi bărbie – adică ceea ce esteticienii numesc o faţă perfect simetrică, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Tânăra de 18 ani a intrat în competiţie pentru proiectul britanic „Lorraine: Naked” alături de alţi 8.000 de conaționali. 

Drept premiu, tânara Florence a câştigat o excursie la o agenţie de modeling din Londra, iar chipul ei va apărea pe afişe şi postere în tot Regatul Marii Britanii. Întrebată ce crede despre frumuseţea naturală, Florence crede că femeile nu ar trebui să poarte make-up: „Sper că oamenii vor pune în evidenţă frumuseţea naturală, fără nicio intervenţie de chirurgie plastică sau Botox.”
Florence lucrează la un restaurant fast-food, iar pe viitor spune că şi-ar dori să fie model. Deocamdată, se concentreză pe studii şi vrea să urmeze o facultate din domeniul managementului afacerilor.


Finalistele concursului britanic „Lorraine: naked” la categoria „sub 40″

Competiția mai are o finalistă, la categoria „peste 40 de ani” – Jill Moore, de 49 de ani (mai jos, în mijloc). Cerința unanimă pentru toate concurentele care au participat la concurs a fost să nu aibă nici o operaţie estetică sau tratamente chimice, iar accentul s-a pus pe frumuseţea naturală. Scopul competiţiei a fost să pună în valoare frumuseţea naturală şi să încurajeze femeile să se simtă bine în corpul lor.


Finalistele concursului britanic „Lorraine: naked” la categoria „peste 40″

În ce privește trăsăturile perfecte, totul e o chestiune de proporții. Experţii spun că în cazul unei femei, pentru a fi văzută frumoasă, aceasta trebuie să aibă distanţa dintre pupile mai mică decât 1/2 din distanţa dintre urechi, iar distanţa relativă dintre gură şi ochi trebuie să măsoare puţin peste 1/3 din distanţa dintre linia părului şi bărbie. Florence este cea care s-a apropiat cel mai mult de aceste dimensiuni ideale. 

Teoria frumuseţii proporţionale a fost inventată de Leonardo da Vinci, care a încercat să aplice matematica pentru a defini chipul perfect. Acest lucru se întampla în epoca renașterii, mai bine de 500 de ani în urmă, iar criteriile lui sunt acceptate până în ziua de astăzi.

Distribuie articolul: