OWH Studio anunță lansarea comediei “Love Building” la cinematograful Gaudeamus din Chișinău. Evenimentul va avea loc astăzi, 17 octombrie, începând cu orele 19.00. Premiera comediei va fi urmată de o sesiune întrebări-răspunsuri cu autorii filmului.

Filmările pentru „Love Building” au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic “Laguna Verde”, România. Distribuția filmului este alcătuită din cei 31 de absolvenți ai celei de-a cincea generații a școlii Actoriedefilm.ro, alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

Scenariul este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu si Iulia Rugină.

Iulia Rugină

„Cea mai frumoasă amintire e ultima zi de filmare. Dimineața de după ultima zi de filmare, care a durat cam 20 de ore fără pauză. Am terminat pe la 4 dimineața. Și am mers să ajutăm cu toții la strâns pentru că trebuia să eliberăm locația. Și după 10 zile absolut halucinante, în afara spațiului și timpului cumva, mi-am adus aminte ce dată era când 50 de oameni au început să cânte la mulți ani, în cea mai neașteptată petrecere supriză, acolo pe ponton. Era 2 august. Ziua mea de naștere. Și am împlinit 30 de ani. Îmi dorisem tot timpul să fac un film de lung metraj până la 30 de ani. Am terminat filmările pentru „Love Building” în ziua în care am împlinit 30 de ani. Și nici că mi-aș fi putut dori ceva mai frumos decât ce s-a întâmplat acolo”, declară Iulia Rugină, scrie www.cinemarx.ro.

“Love Building” marchează debutul în regie de lungmetraj al Iuliei Rugină și reprezintă cel mai ambițios proiect al școlii actoriedefilm.ro, fondată de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță care și-au dorit să aducă pe marile ecrane un tip de cinema efervescent, proaspăt, liber de orice fel de constrângere conceptuală. 

Comedia a fost prezentată în competiția Festivalului International de Film B’EST și în secțunea Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF 2013), obținând Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul B-EST.

Foto/Video: lovebuilding.ro

Distribuie articolul: