“Unicul lucru mai dureros decât plânsul unui copil este un copil care a încetat să mai plângă”. Aşa începe un nou clip video lansat cu ocazia campaniei naţionale „Deschidem Ușile pentru Copiii Moldovei”, ce are drept scop sensibilizarea atât a familiilor, cât şi a guvernelor naţionale. Spotul social lansat de CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) în colaborare cu Valentina Naforniţă și Hope and Homes for Children (HHC) este parte a campaniei ”Deschidem Ușile pentru Copiii Europei” începută pe 6 iunie la Bruxelles și activă la nivel UE și în 12 țări europene.

Scopul principal al acestui proiect este de a cere UE și guvernelor naționale să pună accentul pe comunitate şi familie, nu pe îngrijirea instituţională. 

Din 2008 CCF Moldova sprijină Reforma Sistemului Rezidenţial de Îngrijire a Copilului, iniţiată de Guvernul RM în 2007. În perioada anilor 2007-2012 numărul copiilor din internate s-a redus cu 54%. Cu toate acestea, peste 5500 de copii încă rămân în instituţii. Aceşti copii au nevoie de grija şi afecţiunea familiei.

Pentru mai multe detalii, puteţi trimite un email la: [email protected]

Urmăreşte mai jos spotul social.