Ați fi crezut că nu este posibil să ai 65 de ani, 13 copii deja născuți și să porți în pântece cvadrupleți. Nemțoaica Annegret Raunigk, însă, ne demonstrează contrariul. Învățătoarea stabilită la Berlin este însărcinată cu cvadrupleți în a 22-a săptămână, urmând să devină mămică din nou chiar vara viitoare. Ce spune mama despre această decizie importantă din viața sa, aflați mai jos.

Potrivit presei străine, Annegret Raunigk predă limbile engleză și rusă la o școală obișnuită din Berlin, iar sarcina i-a fost determinată de rugămintea celei mai mici fiice, care are doar 9 ani. Annegret a născut, până în prezent, 13 copii și nu se oprește aici.

Conceperea cvadrupleților a avut loc pe cale artificială, cu ajutorul unor celule sexuale donate. Atunci când a aflat că este vorba de patru copii, frau Raunigk a refuzat să recurgă la selecție artificială, declarând că va putea să suporte sarcina timp de 9 luni și să-i nască pe toți cei patru bebeluși. Dacă vă întrebați care e starea de sănătate a femeii, trebuie să știți că Annegret se simte foarte bine, iar sarcina decurge fără nicio complicație. Cvadrupleții urmează să vadă lumina chiar zilei vara viitoare.

Jurnaliștii din Germania au ținut să o întrebe pe nemțoaică despre cum le va asigura viitorul celor patru copii, ținând cont de faptul că  Raunigk are, totuși, 65 de ani și nu 35 sau 45. Primul argument al viitoarei mămici a fost că se simte mai tânără devât vârsta indicată în pașaport. Pe de altă parte, cei care promit să o ajute la dădăcirea bebelușilor sunt copiii mai mari. Cel mai mare fiu al său a împlinit, recent, vârsta de 44 de ani.

Annegret Raunigk

„Cu privire la decizia pe care mi-am asumat-o, pot doar să declar: fiecare să decidă pentru sine și să nu asculte gălăgia care se iscă în jurul său. Nu cred că voi avea probleme”, spune mama de 65 de ani. Doamna Raunigk este în a 22-a săptămână de sarcină și declară că a fost șocată să afle, în timpul unei ecografii, că toți cei 4 embroni au supraviețuit și se dezvoltă normal.

foto: usmagazine.com

foto: usmagazine.com

Până în prezent, cea mai vârstnică femeie care a adus pe lume cvadrupleți este considertă Merryl Fudel. Aceasta a născut patru copii la vârsta de 55 de ani. Cea mai vârstnică femeie care a devenit mamă, vreodată, pe Terra, este indianca Omkari Panwar, care a născut la vârsta de 70 de ani.

foto: blick.ch

foto: blick.ch

Povestea remarcabilă a nemțoaicei va fi prezentată într-un documentar TV.

Distribuie articolul: